Geçtiğimiz ay Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK'nın yayın organında bir programa katılarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ya yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia etti. Bu iftiradan sonra yargı ve emniyet harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı. Fincancı'nın evinde kalaşnikof mermileri, tabanca ve örgütsel el kitabı ele geçirildi. 

TUTUKLANDI
Terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

ERDOĞAN DÜZENLEMENİN MESAJINI VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türk Tabipler Birliğinin başındaki kişi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kişi ve kurumu ile ilgili çalışma başlatılacak. Bu kurumun başındaki Türk kelimesinin kaldırılması için düzenleme yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

MHP İSİM İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Milliyetçi Hareket Partisi, 'Türk' ibaresi kaldırılsın teklifi verdi. MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

TÜRK İBARESİ KALDIRILSIN
Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği'ndeki Türk ibaresinin kaldırılarak 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

ZORUNLU ÜYELİK KALDIRILIYOR
MHP’li Taşdoğan'ın sunduğu kanun teklifinde, sağlık çalışanlarının Türk Tabipler Birliği’ne üye olmasının zorunlu olmaktan da çıkarılması öngörüldü.

Söz konusu teklifin, önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmesi bekleniyor.