6'lı masanın bir ayağını oluşturan Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete'nin yazarlarından Abdulaziz Kıranşal, masadaki diğer partilerin ortaya koyduğu değerlerimize aykırı tutumları eleştirdi.

'DAYATMALARI KABUL ETMEYECEĞİZ'

Tepki gösterdiği açıklamaları tek tek sıralayan Kıranşal, ''Ben bu ekonomik düzenden faiz düzeninden rahatsızım değişim istiyorum. Tamam yerine kimi getireceksin? Yerine gelecek adam ben geldiğim zaman faizi arttıracağım diyor. Şikayet ediyor. Ahlaksızlıktan, sapkınlıktan şikayetçiyim diyor. Ben geldiğim zaman İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağım diyor. LGBT'yi protesto ettiğin zaman ben onu nefret suçu sayacağım diyor. Bu nasıl değim ya, Adam ben gelir gelmez Avrupa normlarını yerine getireceğim diyor. Sana bütün haksızlıkları yapan bu batılı sistem değil mi? Ben eğitim sisteminden rahatsızım. Ben geldiğim zaman 4-6 yaş Kur'an Kursu'nu kapatacağım diyen adamla mı değişim olacak. Biz Erbakan Hocamızın dediği gibi ne sağdayız ne soldayız. Biz dinimizin ve inancımızın gereği hak yol neredeyse oradayız. Bize dayatılan ya şunu seçeceksin ya bunu dayatmasını kabul etmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

'ÖVSENİZ DE YERSENİZ DE BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK'

Yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyadan Saadet Partililerden gelen tepkilere cevap veren Kıranşal, ''Bu konuşmadan dolayı Milli görüşçü kardeşlerimden çok linç yedim. Ayrılıp kendi yoluna giden kardeşlerimizden de çok övgü aldım. Sonuç hepsi baş üstüne. Ancak övseniz de yerseniz de bir şey değişmeyecek. Çünkü ben inandıklarımı yalnızca Allah için söyledim.'' ifadelerini kullandı.