Muhammed Köse, sorulması gerek sorunun "Türkiye uluslararası güçlere yani ABD ve İngiltere başta olmak üzere onlara fiilen destek veren Fransa, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerin oluşturduğu korkunç ittifaka rağmen Akdeniz’de bir fiili savaşa girer mi?" olduğunu belirtirken konuya dair tezlerin değerlendirmesini okurlarına aktardı.

ABD yönetimi, Filistin'i destekleyen öğrencileri şafak baskınıyla gözaltına aldı ABD yönetimi, Filistin'i destekleyen öğrencileri şafak baskınıyla gözaltına aldı

İslam ülkerlerinin statütülerini, konjonktüre göre değerlendiren Köse, "Mısır’ın son firavunu Sisi ise, en son Gazze sınırını tahkim etmek için tel örgüleri güçlendirmekle kalmayıp sınıra olası bir Gazzeli akınını engellemek amacıyla birlikler sevk etmeye başlamıştı. Arap devletlerinden herhangi birinin İsrail’e karşı aksiyon alma ihtimali olmadığını da anlamış bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Köse, Türkiye'nin savaştan başka alabileceği aksiyonlara dikkat çekti. Konudaki istikrarlı tutumuyla ön plana çıkan AK Parti MHP ittifakının kamuoyu desteğiyle bu adımları atmaya muktedir olduğunu belirtti.

İsrail’e savaş ilan edebilme ihtimalimiz var mı? Makale: İsrail’e savaş ilan edebilme ihtimalimiz var mı?