Dikkat çeken açıklamalara imza atan ilahiyatçı-yazar Mustafa İslamoğlu, twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada İsmailağa Cemaati'ne göndermede bulundu.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'Nİ SUÇLADI

Geçtiğimiz günlerde Fatih Molla Gürani Mahallesi'nde antideprasan kullanarak birlikte intihar eden 4 kardeş Türkiye gündemine oturmuş ve büyük bir infiale neden olmuştu. Kardeşlerin neden intihar ettiği konusunda net bir bilgi bulunamazken, intiharların maddi imkansızlıklardan dolayı gerçekleştiği öne sürüldü. Maddi imkansızlık açıklamalarında yola çıkan İslamoğlu, ''Bir tarikatın kurtarılmış bölgesi olarak bilinen bir İstanbul semtinde, 48-62 yaş aralığında dört kardeş girdikleri maddi krizden çıkamayarak intihar ediyor. Ve Allah, din deyince mangalda kül bırakmayanları bir daha iddiasından vuruyor. Hiçbirimiz masum değiliz.'' ifadelerini kullanarak İsmailağa Cemaati'ni suçladı.

MÜSLÜMANLARIN ARASINDAKİ İHTİLAF İSLAM'A ZARAR VERİYOR

Daha önce de birçok kez karşı karşıya gelen İsmailağa Cemaati ile Mustafa İslamoğlu büyük bir fikir ayrılığı yaşıyordu. Aralarındaki fikir ayrılığından dolayı yaşanan tartışmalar, sosyal medyada da büyük etki uyandırdı. Yaşanan tartışmalarla ilgili yapılan, ''Müslümanlar arasında yaşanan bu ihtilaf ve tartışma İslam'a zarar veriyor. Bugün İslam aleminin içine düştüğü durumun tam olarak özeti budur.'' yorumu dikkat çekti.

HaberVakti