ABD Başkan Trump'tan COVID aşısı hakkında sürekli olarak haber alsak da tartışmalar, aşının ne kadar hızlı kullanılabilir olacağı ve aşı hızlı bir şekilde onaylanırsa halkın aşıya güvenip güvenmeyeceği etrafında yoğunlaştı aslında kimse gerçek aşının kendisi hakkında bilgi vermiyor nasıl çalıştığı ve aşıyı aldıktan sonra vücudumuza tam olarak ne olacağı bilinmiyor.

Scientific American'ın yaptığı açıklamaya göre; laboratuarlar gen bazlı aşılara yöneliyor. Bilim adamları, seçilmiş antijenlerin bir taslağını oluşturmak için virüsün genomundaki bilgileri kullanıyor. Plan, genetik talimatlar taşıyan DNA veya RNA moleküllerinden oluşuyor. Araştırmacılar daha sonra DNA veya RNA'yı insan hücrelerine enjekte ediyor. Hücrenin mekanizması, bağışıklık sisteminin tepki verdiği virüs antijenlerini yapmak için talimatları kullanıyor. Hücreler talimatlara günlük varoluşlarının normal bir parçası olarak yanıt veriliyor. Bu, bulaşıcı virüslerin istismar ettiği aynı özelliktetir; kendi başlarına çoğalamazlar, bu yüzden bir hücrenin makinelerini kendi kopyalarını yapmak için kullanırlar. Hücreden fırlayarak daha fazla hücreyi enfekte ederek enfeksiyonu genişletirler.

Bazı araştırmacılar, DNA aşılarının insanları genetik olarak değiştireceği konusunda ısrar ediyor, birçok saygın bilim insanı bu iddiaya itiraz ediyor.

Reuters: Gelecekteki bir COVID-19 aşısı, insanları genetik olarak değiştirmeyecektir. DNA aşıları, virüsün DNA'sını alıcısının hücre çekirdeğine entegre etmez, bunun yerine vücuttaki bir bağışıklık tepkisini uyarmak için virüsün DNA / RNA'sının bir kısmını dokulara enjekte eder açıklamasında bulundu.

Tartışmaya eklenen başka bir faktör daha var. Nanoteknoloji

Lexico.com'dan yapılan bir açıklamaya göre; nanoteknoloji: "100 nanometreden daha küçük boyutlar ve toleranslarla, özellikle de tek tek atomların ve moleküllerin manipülasyonuyla ilgilenen teknoloji dalı."

Frontiers in Immunology'in, 24 Ocak 2019 araştırmasına göre "Solunum Virüslerine Karşı Nanopartikül Bazlı Aşılar": Nanopartiküllere dayalı yeni nesil aşılar, geleneksel ve alt birim aşıların çoğu sınırlamasını ele almak için büyük bir potansiyel gösterdi. Bunun nedeni, nanopartiküllerin boyut, şekil, işlevsellik ve yüzey özellikleri üzerinde hassas kontrole sahip tasarımına olanak tanıyan ve gelişmiş antijen sunumu ve güçlü immünojenisiteye yol açan, kimyasal ve biyolojik mühendisliğindeki son gelişmelerdir diye açıklıyor.

Nanopartiküllerin veya nanoteknolojinin son teknoloji bir aşıya eklenmesi kavramının yaratıcı bir komplo teorisi olmadığı açıktır.

Jon Rappoport adlı Blogger , bu teknolojiyle ilgili başka bir bilimsel makaleye dikkat çekti:

Frontiers in Immunology, 4 Ekim 2018, "Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Nanopartikül Aşıları": Son birkaç yılda, nanopartikül bazlı aşıların kullanımı, aşı etkinliğini, bağışıklama stratejilerini ve istenen bağışıklığı sağlamak için hedeflenen verimi iyileştirmek için büyük ilgi gördü. Hücresel düzeyde yanıtlar ... Lipidler, proteinler, metaller veya polimerlerden oluşan nanokaşıyıcılar halihazırda kullanılmış ... Bu inceleme makalesi, nano taşıyıcı bazlı aşı formülasyonlarının uygulamalarına ve aşıların verimli bir şekilde uygulanmasını sağlamak için nanopartiküllerin işlevselleştirilmesi için kullanılan stratejilere odaklanmaktadır. bulaşıcı hastalıklara karşı istenen konakçı bağışıklığını sağlamak için. " oluştuğunu söyledi. "... gelişmeler beyindeki dinamiklerin araştırılmasına olanak sağlayabilir [nano sensör implantları yoluyla] ve benzeri görülmemiş çözünürlük ve hassasiyetle yeni beyin-makine arayüzlerinin geliştirilmesini sağlayabilir." ifadelerini kullandı

"… İnsani güçlendirme için bilgisayar işlemcileri ve protezler dahil olmak üzere harici makinelerle uyumlu bir şekilde beyin aktivitesini modüle etmek için beyin aktivitesinin elektrik sinyallerini çıkarır veya elektriksel uyarıları girer ..."

Nanoteknoloji aracılığıyla bir bilgisayara tam anlamıyla bağlanmamız mümkün olabilir mi?

Ünlü bir doğum uzmanı ve en çok satan yazar Christiane Northrup şoke edici bir açıklamada bulundu.

"Biraz araştırma yaptıktan sonra, nanopartiküllerin COVID aşılarında yer alacağını doğrulayamıyorum, ancak aşağıdakileri Mirror Review dergisinde buldum: Bill Gates Partners DARPA For New DNA Nanotech COVID-19 Vaccine

T burada gerçeği hakkında bir yayılma ateştir. Bill Gates, Pentagon'un özel proje araştırma ve geliştirme koludur Savunma ve DARPA Bölümü ile işbirliği yapmıştır. Ekip, tıp endüstrisinin faydaları için bir alarm olarak, üretime hızla sokulan yepyeni bir aşı türü geliştirme çağrısıydı. Özellikle bu yeni tür DNA / RNA aşısının hayata geçirilmesi normalde 15-20 yıl alırken, bu aşı birkaç ay içinde piyasaya sürülüyor ve halihazırda insan klinik denemelerinden geçiyor. Bu yeni aşıyı modernize etmek için aciliyet ve geri alınan düzenlemeler, elbette, kriz tarafından haklı çıkıyor. Bu nanopartiküller dünya çapında milyonlarca insana eklenecek mi? Bilmiyorum, ancak, teknoloji orada, var ve bu çok uzak bir komplo teorisi değil.