Rize Eski Milletvekili Şebki Yılmaz'ın Osmanlı Ailesi'nin nikah merasiminde yaptığı açıklamalar Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından çarpıtılarak Osmanlı Hanedanı ve Yılmaz hedef gösterildi. Özdağ'ın Osmanlı Hanedanına ve mensuplarına yönelik açıklamalarına ise Osmanoğlu tepki gösterdi.

ÖZDAĞ, YILMAZ'I TEHDİT ETTİ, OSMANLI AİLESİNİN MENSUPLARINA HAKARET EDEREK: ''OSMANLI AİLESİ SÜRÜLMEYİ HAKETMİŞLER'' DEDİ.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özdağ, ''Şevki Yılmaz, Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum diyerek Atatürk ve TBMM’ne hakaret etmiştir. Bu adama derhal dava açılmaz ise Cumhuriyetin savcısı kalmamış demektir. Şevki umarım bir yerde karşılaşırız. Sana soylunun soysuzun kim olduğunu gösteririm. Bu arada düğünü yapan Osmanlı ailesi de bunun gibi adamları düğünlerine davet ederek sürülmeyi hak ettiklerini bir kez daha göstermişler.'' açıklamasında bulundu.

OSMANOĞLU: BEN SENİN GİBİ JAPONYA'DA DOĞMADIM, DEDEMİN FETHETTİĞİ İSTANBUL'DA DOĞDUM

Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor? Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor?

Özdağ'ın ifadelerine sosyal medya hesabından tepki göstere Osmanlı Hanedanı üyesi Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ''Osmanoğlu ailesi olarak her ne olursa olsun edebimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Ümit Özdağ gibi hastalıklı kafalara bile tahammül ediyoruz, ama bir noktaya kadar.!  Beyefendi kafayı yine bizimle bozmuş, o kadar ileri gitti ki, düğünlerimize kimleri davet edip etmeyeceğimize karışacak kadar haddini aşıp beğenmediği insanlar davet edilirse "yeniden sürgün" olması gerekiyor gibi ifadeler kullanmıştır. Bak Ümit Özdağ, ben senin gibi Japonya'da doğmadım Dedem Sultan Mehmed'in feth ettiği İstanbul'da doğdum. Benim dedelerim senin dedelerin gibi 1800'lü yıllarda muhacir olarak bu topraklara gelmedi. Kılıç sallayarak kan akıtarak bedel ödeyerek bu toprakları yurt yaptı. Osmanoğlu ailesini ağzına almadan önce abdest al. Bizi sevmeyen İngilizi, Fransızı, Yunanı, Ermeniyi, Yahudiyi anladıkta, seni anlayamadık? Senin kuyruk acın ne söylede bilelim? Sürgün ile güya tehdit ediyorsun, sen ve senin gibilerden korkan senden daha alçak olsun...'' açıklamasında bulundu.