Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’ü 6 yaşındayken evlendirdiği iddiası hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin “Bu konuyu uzunca bir süre takip edeceğiz” dedi.

Zengin bütün milletvekillerinin bu davaları yakından takip edeceğini belirterek, ''Savcının iddianamesini, Adalet Bakanlığı’nı, Aile Bakanlığı’nın ne yaptığını yakından takip edeceğiz. Bu konu asla ve kat’a yumuşatılamaz. Asla ve kat’a bu konuya dair herhangi bir yumuşatıcı dil kullanılamaz. En ağır şekilde annenin, babanın, evlendirildiği kişinin, hatta bence yargı makamı çok özel bir karar vererek eminim yakın aile çevresinde bu konuyu bilen insanların hepsinin ifadeye çağrılarak neden böyle bir şeye müsamaha gösterdiklerini soruşturmalı.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’den cinsel istismar açıklaması: Konuyu bilen herkesin ifadeye çağırılması lazım

Türkiye’de örnek bir karar teşkil edilecek şekilde hukukun çerçevesinin zorlanması gerektiğini söyleyen Zengin, “Aile Bakanımız bakanlık olarak zaten davaya müdahil olduklarını açıkladılar. Bu uzun soluklu meseleyi takip edeceğiz. Bu sadece fikir beyan edilecek, sadece ne kadar üzüldüğümüzü söyleyeceğimiz bir konu değil. Bu konu siyasetüstü bir meseledir. Gerekirse bu konuyla alakalı hep birlikte bir araştırma komisyonu kuralım. TBMM daha geniş anlamda hangi sorumlulukları alabilir beraber değerlendirelim. Bu mesele AK Parti'ye, hükümetimize, bizlere saldırı yapılabilecek bir mevzu değildir. Bu konu bizim şiddetle reddettiğimiz bir konudur. Manşetlerde görüyorum bu konu inançlı insanlara saldırı yapılabilecek bir konu asla değildir. Buradan yola çıkarak dindar insanlara saldırmayı da kesinlikle kötü niyetli olarak görüyorum. Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Bunu destekleyen ve gören kim varsa, cemaatse cemaat, herkesin ifadeye çağrılması lazım. ifadelerini kullandı.