Son dönemde otomobil fiyatları sıfır araçları stoklayan bayilerin giderek artması ile birlikte uçuşa geçti.  Sitelerin otoparkını araç stoğu için kullanan bayiler yüzünden ikinci el piyasasında yaşanan artış vatandaşları da zor duruma sokuyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile sıfır araçları stoklayarak piyasayı altüst eden bayilere cezalar kesilmeye başlanmıştı. Bugün ise dev bir operasyon başlatıldı. 50 ilde gerçekleşen operasyonda 51 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi.

50 İLDE DÜĞMEYE BASILDI

Karabük merkezli 50 ilde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

SİTE OTOPARKLARI SIFIR ARAÇLARLA DOLU

Tekelleşme yaratarak fiyatları fahiş noktalara getiren stokçular ile ilgili birçok vatandaş devletin yetkili mercilerine şikayette bulunmuştu. Galericilerin, otomobil bayilerinin site otoparklarına, özel mülklere bile araç stokladıkları görüntülerle ortaya çıkmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEDELİNİ AĞIR ÖDETİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurundaki artışı bahane ederek piyasanın dengesini bozacak şekild stokçuluk yapanları uyarmıştı. Erdoğan, stokçuların millete zulm etmesine izin vermeyeceklerini açıkça ifade etmiş, cezaların artırılacağını, stoklanan mallara da el konulacağını ifade etmişti. Erdoğan, "Uyarıyorum, bedelini çok ağır ödersiniz" demişti.

545 BİN 550 LİRA CEZA VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araç stoklayan bayilere karşı cezai müeyyidelerinin arttırılacağı uyarısının ardından Ticaret Bakanlığı da harekete geçmişti. Bakanlık, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun İzmir'de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınır olan 545 bin 550 lira ceza verdiğini duyurmuştu.

AK PARTI JET HIZIYLA KANUN TEKLİFİ HAZIRLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti dönüşü, "Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Göz açtırmayacağız" açıklamaları sonrası AK Parti de harekete geçerek jet hızıyla kanun teklifini hazırlamıştı. 

2 MİLYON TL CEZASI VAR

Kabul edilen kanun teklifi ile birlikte piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere verilen ceza, 2 milyon TL'ye çıkarıldı.