mRNA aşıları sağlık ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Almanya başta olmak üzere birçok ülkede kişiler, mRNA aşılarının yan etkilerine ve oluşturduğu tehlikelere karşı hukuki mücadele başlattı.

Yayınlar büyük oranda söz konusu tehlike ve semptomları göz ardı etse de insanlar, küresel çapta yürütülen mRNA aşı dayatmasına karşı tepki gösteriyorlar.

Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak...

Son olarak; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko, poliklinik çalışmalarına ve kendisine dair deneyimlerini aktararak mRNA aşılarının potansiyel tehditlerine karşı uyardı.

Geçtiğimiz dönemlerde dermatoloji polikliniklerine uyuz semptomlarıyla başvuranların sayısındaki artışa dikkat çeken Kalko, 'Peki uyuz mu?' diye sorarak mRNA aşısının akut dönem semptomlarına işaret etti.

Kendi vücuduna dair gözlemlerini de aktaran Kalko, "Covid geçirdim, üç kez de BioNTech aşısı oldum. 53 yaşındayım, 50 yaşına kadar taşı sıksam suyunu çıkarırdım. Şimdi ağrı kesici içemiyorum. Şu anda dehşet alerjik bir bünyeye sahibim." dedi.

mRNA Kovid aşılarının akut dönemdeki etkilerinin büyük oranda kaydedildiğini belirten uzman doktor, subakut ve kronik dönemdeki potansiyel tehditlerine dair de öngörülerini aktardı. Subakut dönemdeki alerji ve deri hastalıklardaki artışa değindi. Yayınların iddialarının aksine, inme ve kalp krizlerinin de subakut dönemde arttığını kaydetti.

Kalko, kronik dönem içinse "Hani diyorlar ya, kanserler artacak. Onla ilgili daha büyük bomba yakında. Daha belli değil ne olduğu!" ifadelerini kullandı.