Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken Slavların en eski bayramı olarak bilinen ve baharın gelişini tamsil eden Maslenitsa Bayramı geçtiğimiz hafta boyunca ülke genelinde çeşitli etkinlerle kutlandı.

'MİLLETLER ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIKLAR SONA ERSİN'

Kaluga kentinde bulunan Nikola-Lenivets Sanat Parkı'nda mimar Ekaterina Polyakova tarafından tasarlanan; kereste, kütük, çalı ve samandan inşa edilen 23 metrelik Babil Kulesi, Maslenitsa Bayramı etkinlikleri kapsamında yakıldı. Kule yakılmadan önce insanlar tepesine çıkarak gerçekleşmesini istedikleri dilekleri bir kağıda yazarak aşağıya bıraktı. AhşAp kulenin milletler arasındaki anlaşmazlıkların sona ermesi dileğiyle yakıldığı belirtildi.

İNCİL'DE BABİL KULESİ NEYİ TEMSİL EDİYOR?

İncil'e göre, Nuh Tufanı'ndan önce insanlık aynı dili konuşan tek bir insanlık tarafından oluştu. Cennete ulaşmak için bir kule inşa etmeye karar veren halk, Tanrı tarafından gururları nedeniyle cezalandırıldı. Tanrı gururlarını yenmeleri için tüm halkı farklı dillerde konuşan insanlara çevirdi. Böylece Babil Kulesi'nin inşasını tamamlayamadan yeryüzüne dağıldılar. Genel olarak Babil Kulesi'nin insanlar arasındaki anlaşmazlığı temsil ettiği belirtilir.

KABALİSTLERE CEVAP MI?

Bazı sosyal medya kullanıcıları, yakılan sembolik Babil Kulesi'yle Kabalistlere bir cevap verildiğini öne sürdü. Tüm halkları birleştirecek yeni bir uluslararası düzene karşı bir tepki olarak da yorumlandı.