İslam'ı ve Müslümanları her fırsatta hedef alan bir kısım medyanın manipülasyonlara oyuncu Şahan Gökbakar da ortak oldu. Diyanet'in Kadın ve Aile kitaplığında yer alan 'Aile Hayatımız' isimli kitapta anlatılmak istenen ifadeleri cımbızlanarak anlamından koparılması tepki çekti.

CIMBIZLANAN İFADELER ÜZERİNDEN DALGA GEÇTİ

İslam karşıtı medyanın cımbızladığı, ''Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler'' ifadelerinden yola çıkan Gökbakar, ''bu ne beee... -Aşkım bir bakar mısın, baaak.. -Napiosun aşkım? Kapat, sacmalama.. - Ya,fikir vermesi amacıyla.. Nasıl sence?... Uzun ömürlü bir evliligimiz olur mu dersin? Bak bir de burdan bak..'' ifadelerini kullandı.

'MAHREME BAKILABİLİR' İFADESİNDEN 'AVRET YERLERİNE' BAKILABİLİR ÇIKIRIMINDA BULUNULMUŞ

Diyanet'in Kadın ve Aile kitaplığında yer alan 'Aile Hayatımız' isimli kitapta tam olarak, "Evlilik niyeti taşımayan normal durumlarda birbirleriyle evlenmeleri hukuken mümkün olan karşı cinslerin birbirlerinin mahrem yerlerine bakmaları, ilgili naslar ile haram kılınmışken, samimi evlenme niyeti bulununca belli sınırlamalarla buna izin verilmiştir. Fukahanın, sadece el ve yüze bakılabilir şeklindeki içtihadı ile bütün bedenine bakılabilir şeklindeki iki farklı içtihadı arasında, evlenilmesi planlanan karşı cinse bakmanın ve onunla görüşmenin ölçüsü hakkında özetle şunlar söylenebilir: Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir. Evlilik öncesi görüşme konusuna eklenecek bir önemli nokta da bu görme veya görüşmenin, tarafları rencide etmeyecek tarzda olması ve bir de tarafların yalnız başlarına bırakılmamalarıdır. Bu iş, yakınlarında üçüncü kişilerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır. Bu hassasiyete dikkat edilmesi şartıyla tarafların görüşüp konuşmaları caiz olacaktır." ifadelerinin yer aldığı görüldü.

GÖKBAKAR YANLIŞ ANLADIKLARINI VURGULADI

Gökbakar'ın kendisine verilen yanlış bilgi hakkında düzeltmede bulunarak, ''Basın açıklaması yapmış Diyanet, "mahrem yerlerine bakmak" ifadesi, evlenecek kişiler biribirini görebilir, oturup konusabilir, yüzüne falan bakabilir anlamında demiş... "mahrem yerler" bizim anladığımız, günlük hayattaki "mahrem yerler"degilmiş...'' ifadelerini kullandı.