İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten verilen 2 yıl 7 ay 15 gün kesinleşmemiş hapis cezası ve siyasi yasak kararını protesto etmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi teşkiletları yapılan organizasyonla Saraçhane'de toplandı. Düzenlenen mitinge 6'lı masanın diğer ortakları olan İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'de üst düzey katılımla destek verdi. 

CHP OTOBÜSÜ ÜSTÜNE 'ÇARŞI' PANKARTI ASILDI

Siyasi bir şova dönüşen mitinge katılan partililer İmamoğlu'na destek verirken, hükümeti hedef aldı. Meydanda toplanan kalabalık arasında bulunan bir grup, CHP'ye ait otobüsün üzerine taraftar grubu Çarşı'ya ait pankartı astı. Asılan pankartla birlikte 'Çarşı grubu CHP'yi ve İmamoğlu'nu destekliyor' yorumları yapıldı.

GEZİ KALKIŞMASI'NDA DA ÇARŞI VARDI

Bilindiği üzere 2013 yılında iktidarı devirmek için organize edilen Gezi Kalkışması'nda da aktif rol alan Çarşı grubunun yargılanması devam ediyor. Çarşı grubu içinde faaliyet yürüten 35 kişi "darbeye teşebbüs", "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "polise mukavemet", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlarından yargılanıyor.

ÇARŞI GRUBU PANKARTA KARŞI ÇIKTI

Yaşanan gelişmelerin ardından Çarşı grubu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak tarafsızlık vurgusunda bulundu. Söz konusu açıklamada, ''Hayatımızda üç mekan: İnönü, Kazan, Maçka... BEŞİKTAŞ!'' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada yer alan görselde de, ''Sağı solu yok. Üstü altı yok. Şirketi dükkanı yok. Şefi yok. Tarikatı yok. Siyaseti yok. Partisi yok. Sırtında yumurta küfesi yok.'' ifadeleri yer aldı.