Hayatın bir seçimler silsilesinden oluştuğunu belirten Yılmaz "Müslümanların her işte ve her şey de ölçüsü nefisleri değil; aklın ve imanının ışığında yürüyeceği İslami İlkelerdir!" diyerek seçimdeki mikyasları sıraladı.

Yılmaz, memleket ve dünya meselelerine karşı vurdumduymaz ve ilgisiz bir noktaya gelen ve apolitik olarak nitelenen kişileri de eleştirdi.

'Nefislerimizin, nesillerimizin, namuslarımızın, beldelerimizin ve ülkemizin geleceği seçtiklerimize teslim edilecek' diyen Yılmaz, ehliyet, liyakat ve sadakatin; ırkçılığa, mezhepçiliğe ve particiliğe tercih edilmesi yönünde çağrıda bulundu. 

Yönetici seçiminde İslami ilkelere uyulmasının imanın ve Müslümanlığın bir görevi olduğuna dikkat çeken yazar, yazısını şu dua ile bitirdi:

Ahmed Fikri Doğan Hocaefendi kimdir? Ahmed Fikri Doğan Hocaefendi kimdir?

Ey Allah’ım! Ramazan-ı Şerif ayında bize emanet ettiğin Kur’an-ı Kerim ve İsmi Azam hürmetine Müslümanlara; Ensar-Muhacir gibi Hak, adalet ehliyet, emanet, merhamet, meşveret ve uhuvvet etrafında tüm seçimlerinde feraset lütfeyle, Hak’ta buluştur, yalnışa düşmekten koru, birleşmelerini lutfeyle! Bizleri; parti, purtu, mezheb ve ırk kardeşi değil sadece İman ve İslam kardeşi eyle! Ümmeti Muhammed’i Bölmek ve yutmak isteyenlere fırsat verme!
Müslümanları Müslümanlara musallat eyleme ve Müslümanları Müslümanlarla imtihan eyleme!
Amiin!
Allahım! 14 Mayıs akşamını tüm mazlumlara bayram, tüm zalimlere matem eyle!
Amiin! 

Söz konusu yazının tamamını okumak için...