Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları İl Müftüsü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program Kur-an’ı Kerim tilaveti ve Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisinin selamlama konuşması ile başladı. Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Milletvekillerin telgraflarının okunmasının ardından Sahneye davet edilen Şevki Yılmaz; “Darbeler Kalkınan ülkelerde olmaz, Darbeler kalkınmakta olan ülkelere süper güçlerin müdahalesidir. Sadece Türkiye'nin değil Afrikada hala darbeler devam ediyor. Onun için bilhassa, bu güzel vatanın düşmanları bu ülkeyi yutmak istiyorlar. Allah bu ülkeyi yutturmadı yutturamaz.

Yılmaz: Anadolu İnsanlık İnsanlık Aleminin Mekke’den sonra 2. Beldesidir. Cizre Nuh Aleyhisselamın  insanlığa yayıldığı merkezdir.

Peygamberimiz  neden başka bir yeri değilde ,İstanbul’un fethini  işaret etmiştir. İstanbul  fethedilip Anadolu Müslümanların eline geçince ,Haçlılar ne Afrika ne de herhangi bir beldeyi işgal edememişlerdir.

Anadolu barış köprüsünün kilit taşıdır !  Anadolu’un  kapısını 1071’de Sultan Alparslan açarak, 700 yıl Dünya’da adaletle hüküm sürecek bir medeniyetin temel taşı olmuştur.

Rize’den sesleniyorum  “Bütün Dünya Devletleri Birleşse Türkiye Yıkılamaz ,Türkiye Geçilemez “

Çünkü Türkiye Manevi konumdadır, Anadolu Selçuklu Devleti  Bizans yada başka bir Devlet tarafından yıkılmadı, iç karışıklılar yüzünden kendi içindeki ihanetler yüzünden yıkıldı .

Allah Ertuğrul Gaziye 700 yıl sürecek barış köprüsünün  anahtarını vererek  Osmanlı Cihan Devletinin Dünya’ya hakim olması sağladı.

İstanbul’u 21 yaşında Fetheden Fatih Sultan Mehmet Han, Roma seferine çıkarken kendi doktoru  bir Yahudi tarafından zehirlendi .

Avrupa’da 13 rakamı uğursuz diye hiçbir ortamda kullanılmıyor ,Neden ? Çünkü Hristiyan ve Yahudilerin Dünya’da En büyük Düşmanları Peygamberimiz HZ Muhammet As dır .

Peygamberimizin doğumu   571, rakamların toplamı 13, İstanbul’un Fethi 1453, rakamların toplamı yine 13, işte Yahudi ve Hristiyanların bize karşı düşmanlıları bundandır.

Bugün Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan ihanet ve darbelerin aynısı Sultan 2. Abdülhamit’e karşı yapılmıştır.

Yahudilere Filistin’de devlet kurmaları için toprak vermeyen Cihan Padişahı Yahudilerin hedefindeydi .Tarihe 31 Mart vakası geçen ihtilal din eksenli bir ihtial ve darbedir.

Selanik’ten  gelen ve içinde çoğunluğu Rum ve Ermeni dönmelerden oluşan sözde Hareket ordusu,  Şeriat elden gidiyor diye düzme isyanı bastırarak Sultan 2. Abdülhamit tahtan indirildi ve koca Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasına zemin hazırladılar.

Şevki yılmaz ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ve 28 Şubat darbesinden örnekler vererek programını vatandaşlarla birlikte açtığı salavatlar ve dualarla sona erdirdi.