Rize eski Belediye Başkanı İlahiyatçı yazar ve 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans programı karamürselliler tarafından yoğun ilgi gördü. Programa daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşın yanı sıra Kocaeli ve Karamürsel'den da çok sayıda katılımcının geldiği görüldü. Program ilk olarak İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.Ardından  TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı Karamürsel temcilcisi İlyas Yentür tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi, bu konuşmada vakfın kuruluş amaçları ve gayesinin yanı sıra vakfın şimdiye kadar ilçede gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında genel bilgiler verildi ve programa katılan tüm katılımcılara teşekkür edildi.

Tanıtım konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rize eski Belediye Başkanı İlahiyatçı yazar ve 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, Türkiye’nin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’ten bugüne geldiği aşamaları, darbe dönemlerinde yaşananları ve bunların ardından ortaya çıkan tablonun verdiği ağır sonuçları dinleyiciler ile paylaştı. Gençlerin dünkü Türkiye’yi tam olarak bilmediklerini de belirten Yılmaz, “Bizim en büyük partimiz Türkiye olmalıdır. Türkiye partilerimizin önündedir. Tarikatların, cemaatlerin önündedir. Türkiye olmazsa o parti, bu parti, o tarikat, bu tarikat ne işe yarar. En büyük mal vatan malıdır. En kötü iktidar, iktidarsızlıktan iyidir. En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Bu güzel vatan giderse Kâbe de gider ve bir daha Müslümanların ayağa kalkma şansı kalmaz. Çünkü Türkiye’nin gitmesi demek kıyametin artık gelmesi demektir. Gençlerimiz dünkü Türkiye’de yaşananları tam olarak bilmezler. Onlara geçmiş Türkiye’yi bildirelim ki bugünkü Türkiye’ye şükredip ülkeyi eski günlere bir daha döndürmeye fırsat vermesinler” dedi.

Türkiye’nin yaşadığı darbelerin nedenlerini de tek tek sıralayan Yılmaz, ülkeyi milli ekonomiye, milli üretime, milli eğitime götürmeye çalışan liderlerin darbe ile alaşağı edildiğini vurguladı. Rize Eski Milletvekili Yılmaz konuşmasında insanları birlik beraberliğe, ahlaki değerlere ve İslam’ın kurallarına göre yaşamaya davet ederek programı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkürü ile konferansını tamamladı. Konuşmanın ardından ise günün anısına TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı Karamürsel temsilcisi İlyas Yentür tarafından Şevki Yılmaz’a çiçek takdimi yapıldıktan sonra program sona erdi.