CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, önceki gün, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, “parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, ‘kesin ihraç' istemiyle ‘tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verildiğini” duyurdu. İhraç istemine gerekçe olarak, Özcan'ın meclis toplantısı sırasında el kaldıran AKP'li Hacer Çınar'a söyledikleri ve bundan dolayı yapılan protestoya dans ederek karşılık vermesi gösterildi.

Sözcü gazetesi, kararın ardından Tanju Özcan ile görüşerek son durumu konuştu. Tanju Özcan'ın ifadeleri şöyle:

"CİNSİYETÇİ BİR TAVIR YOK"

Özcan “Bu olayla ilgili genel merkezden hiç kimse beni aramadı. Ben de aramadım. Nedir bu konu diye sormadılar? El sallama olayıyla ilgili koruma kararı aldırmışlardı ben de üst mahkemeye itiraz ettim. İki gün sonra üst mahkeme bunu kaldırdı. Belge şu anda elimde. Cinsiyetçi bir tavır yok çünkü.” dedi.

"BEN İSTİFA ETMEYECEĞİM"

Özcan'a “Savunma hazırladınız mı? İstifa edecek misiniz?” sorusu yöneltilmesi üzerine Özcan ise istifa etmeyeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Savunmam istendiğinde savunmamı hazırlayacağım. Şunu söyleyeyim: Ben istifa etmeyeceğim. Tedbirli olarak disipline vermek aslında siyasi mesajtır, istifa et demektir. Hayır, istifa etmeyeceğim. Bu parti benim partim, yuvam. 1995 yılında gençlik kolu başkanıydım. Kadın kolları ve genel başkanlık dışında her görevde bulundum. Ben CHP'de kendimi ev sahibi olarak görüyorum. Bu parti de kimsenin partisi değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi. Atatürk'ün kurduğu partide Atatürk'ün ilkelerini savunmak ve söylemekten başka bir şey yapmadım!”

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SİTEM ETTİ

Tanju Özcan, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylık sürecine değinerek Kemal Kılıçdaroğlu'na sitem etti:

“Kemal Bey, aday olacaksa neden geç açıklıyor. Muharrem İnce'nin neler çektiğini gördüm. 50 gün kala açıklandı, açıklanacağını da bilmiyordu. Çünkü en yakın çalışma arkadaşlarından biriydim. İnce, 45 gün kala çalışmalarına başladı. 102 miting konuldu beş tane daha eklediler. Ama o sırada Muharrem İnce ekonomi kurmaylarıyla toplanamadı. Kafa yorup programını açıklayamadı ki! Tarım, eğitim, ekonomi programını anlatamadı… İnce'nin suçu değildi. Şimdi açıklanacak aday da bu hazırlıkları yapamayacak. İnsanlar artık çözüm duymak istiyor. Sığınmacılar ne olacak? Göndereceğim demekle olmuyor. Nasıl göndereceksiniz ya da… Göndermeyecekseniz söyleyeceksiniz ve ona göre planlama yapacaksınız. O kadar çok başlık var. Şu anda Altılı Masa seçim tarihi belli olsun sonrasında adayı açıklayalım diyor. Neden bekliyorsunuz? Yıpranırmış. Zaten birkaç ay önceden yıpranacak aday seçilirse beş yıl boyunca bu ülkeyi yönetebilir mi?”