Konya’da Uluslararası İhtida Kongresi'ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamalarını hedef almaya çalışan Tele1 TV büyük bir skandala imza attı.

'HER ÇOCUK İSLAM FITRATI ÜZERE DOĞAR...'

İslam'ın fıtrat dini olduğunu söyleyen Erbaş, Peygamber Efendimiz'in bir hadisini aktararak "İslam bir fıtrat dinidir. Fıtrat yaratılışı itibariyle insanın tabiatında var olan yaratanını tanıma eğilimidir. Her çocuk İslam fıtratı üzere doğar daha sonra anne babası onu Hristiyan, Yahudi ya da Mecusi yapar. Ama o doğduğu an Müslüman olarak doğar." ifadelerini kullandı.

CEHALETLERİ ALAY KONUSU OLDU

Peygamber Efendimiz'in en çok bilinen hadislerinden biri olan 'fıtrat' hadisinden bihaber olan TELE 1, Erbaş'ı hedef almaya çalışırken alay konusu oldu. TELE1 sosyal medyadan videolu olarak yaptığı paylaşımda "Ali Erbaş’tan bir inci daha: Her çocuk Müslüman doğar, anne babası onu Hristiyan, Yahudi yapar" ifadelerini kullandı.

PORTAKAL DA PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN HADİSİNDE BİHABER

FOX TV'nin eski anchormen'i Fatih Portakal da Peygamber Efendimiz'in hadisini söylediği için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alması tepkiye neden oldu. Portakal'a verilen tepkiler arasında 'Bilmediği dinden nası soğur insan?' yer aldı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN FITRAT HADİSİ

Ebû Hüreyre"nin (ra) naklettiğine göre,

Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur:

“Her doğan fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi yahut Hıristiyan veya Mecûsî yapar…”

(B4775 Buhârî, Tefsîr, (Rûm) 2; M6755 Müslim, Kader, 22)