Suriye Demokratik Güçleri (SDG) isimli ABD destekli terör örgütü, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası bir askeri harekat düzenlemesi durumunda Şam yönetiminin Türk savaş jetlerine karşı hava savunma sistemlerini kullanması gerektiğini söyledi. 

Reuters'a konuşan terör örgütü PKK/YPG elebaşlarından Mazlum Kobani, askeri operasyon durumunda Türkiye'ye karşı Suriye hükümet birlikleri ile koordinasyon içinde olacaklarını ve birlikte çalışmaya "olumlu" baktıklarını da dile getirdi.

AYNI YALANI TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORLAR

Suriye'nin toprak bütünlüğünü gayrımeşru varlıklarıyla bozan SDG'nin sözde lideri Kobani aynı yalanları tekrar tekrar dile getirip ABD'ye ve AB ülkelerine mesaj gönderiyor.

Türkiye'nin olası askeri operasyonu öncesi açıklamalarda bulunan teröristbaşı Kobani, "Önceliğimiz Suriye topraklarını savunmak ve kimse bu durumdan faydalanarak sahada kazanımlar elde etmeyi düşünmemeli" dedi. Ayrıca, Şam ile daha fazla askeri koordinasyonun bu yarı özerk yönetimi "tehdit etmeyeceğini" söyledi.

RUSYA'DAN MEDET UMUYORLAR

"İki cephede birden savaşamayız" diyen SDG'nin sözde lideri, 8 Haziran'da Türkiye'ye gelecek Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile mevkidaşı Mevlut Çavuşoğlu'nun yapacağı görüşmede gerilimin düşmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

BAŞKAN ERDOĞAN: TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLİYORUZ

Erdoğan dün AK Parti Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalara yaparak operasyon sinyali verdi. Erdoğan, "30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz." dedi.