Trabzonspor yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına başladı. Bordo-mavililer, Süper Lig'de bu sezon ortaya koyduğu performanslar ile beğeni toplayan Fabio Borini ve Ali Sowe'u listesine aldı.

Şampiyonluk sezonundaki görüntülerin tekrar yaşanacağının sözünü veren Başkan Ertuğrul Doğan, geçtiğimiz hafta yeni teknik direktör Nenad Bjelica ile bir toplantı gerçekleştirmişti.

AA-20230420-30910545-30910544-MKE_ANKARAGUCUBITEXEN_GIRESUNSPOR

TAKIM HOCAYA ERKEN TESLİM EDİLECEK

Mevcut kadroda bulunan isimlerden hangileri ile gelecek sezon devam edileceği noktasında Süper Lig'in geri kalan bölümüne önem veren Hırvat teknik adam, ihtiyaçlar doğrultusunda oyuncu portföyünde bulunan alternatif isimleri yönetim kuruluna önerecek. Bordo-mavili yönetim de önümüzdeki sezonun hazırlıkları başlamadan Bjelica'ya takımını teslim etmeye çalışacak.

borini

SÜPER LİG'DEN 2 İSİM

Fırtına bu doğrultuda Karagümrük'ün İtalyan yıldızı Fabio Borini'yi listenin başına aldı. 1.5 ay sonra sözleşmesi sona erecek olan 32 yaşındaki İtalyan futbolcu, sezon içinde forma giydiği 28 lig maçında attığı 19 gol ve yaptığı 10 asistle klasını gösterdi. Sezon sonunda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da girişimde bulunmayı planladığı Borini için bordo mavili kurmaylar, şimdiden oyuncunun menajeriyle dirsek temasına geçti.

İç piyasadaki bir diğer hedef; Ali Sowe... Ankaragücü'nün sezon başında Rostov'dan kiraladığı 28 yaşındaki Gambiyalı santrfor, lig bitince Rus ekibine geri dönecek. Ligde sergilediği başarılı performansla birçok takımı peşine takan Ali Sowe'un kulübü Rostov'la 2 yıl daha kontratı bulunuyor. Trabzonsporlu yöneticiler, güncel piyasa değeri 2.7 milyon euro olan 28 yaşındaki golcünün bonservis maliyetine göre Rus ekibinin nabzını yoklayacak. Ali Sowe, Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'nün Trabzonspor'u çeyrek finalde elediği maçta attığı 2 golle kalitesini göstermişti.