Turizm sektörünün önde gelen firmalarının birinde İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Engin Sezgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ümmet hakkında skandal ifadeler kullandı. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi ETS'de de İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldığı belirtildi.

ÜMMETE SKANDAL HAKARET 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle Instagram hesabından bir paylaşım yapan Sezgin, "Bizlerin Arap özentisi b**tan bir ümmetin soytarısı olarak değil, bir Cumhuriyet bireyi olarak yetişmemizi sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz..." ifadelerini kullandı.

YENİ PAYLAŞIMINDA ÖZÜR DİLEDİ

Sezgin özür metninde ise, "Öncelikle haddimi aşan sözlerim için herkes çok özür diliyorum. İnanan bir Müslüman olarak, Müslüman bir ülkede yaşadığımın bilinciyle kendimi doğru ifade etmem gerekirdi. Çalıştığım kurumla da bugün itibarıyla ilişiğim kesilmiştir. Herkesten özür dilerim." dedi.