Belediye önünde toplanan partililer, "Maltepe Belediyesinde yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz" yazılı dövizler açtı.

Vatan Partisi Maltepe İlçe Başkanı Osman Fevzi Sirel, basın açıklamasında, Maltepe Belediye Başkanı Kılıç'ın yaklaşık 300 bin lira değerinde, yaklaşık 200 spor ayakkabıyı CHP milletvekillerine ve yöneticilerine gönderdiğini söyledi.

Sirel, yapılanın son derece çirkin, halkına hizmet etmekle görevli bir kişiye hiç yakışmayan davranış olduğunu belirterek, "Bunu şiddetle protesto ediyoruz. Belediye başkanının kendi cebinden yapsa dahi israf olacak bu harcamayı Maltepe Belediyesinin kasasından yani halka hizmet edilecek kaynaktan yapmasının ne hukukta ne de ahlakta yeri vardır. Belediye kasası her çeşit, yolsuzluğa, siyasi ikbal için hediye dağıtmaya, gelişigüzel harcamalara kapatılmalıdır." diye konuştu.

- "Ali Kılıç hakkında soruşturma başlatılmalıdır"

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç'ın Maltepe'nin kaynaklarını ilçe için harcamasını isteyen Sirel, CHP milletvekillerine de seslenerek, şunları kaydetti:

"Sizler ayağınıza taş değmesin diye değil, 'Halkımızın ayağına taş değmemesi uğruna ayağınıza taş değsin' diye seçildiniz. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyoruz. Ali Kılıç hakkında soruşturma başlatılmalıdır. Görevi kötüye kullanan, kamu kaynaklarını har vurup harman savuran anlayışı kabul etmiyoruz. Belediyeler halka hizmet için vardır. Belediyeler yolunacak kaz değildir. Maltepe'de 'ceketimi assam kazanırım' anlayışını kabul etmiyoruz."

skechers ayakkabı