YouTube platformunda abone sayısı artırmak son dönemlerde dijital pazarlamada önemli bir unsur haline gelmiştir. Öyle ki artık bu gibi video platformlarını kullanan birçok kullanıcı YouTube abone sayısını artırma konusunda araştırmalar gerçekleştirmektedirler. Bu anlamda hem markalar tarafından hem de kişisel hesap yönetimi sağlayan girişimciler tarafından YouTube üzerinden yeni kitlelere ulaşma çabası meydana gelmiştir. 

YouTube’da Nasıl Para Kazanmaya Başlayabilirsiniz?

YouTube'da para kazanmaya başlamak istiyorsanız öncelikle size YouTube yardım tarafından sunulan birkaç konu hakkında bilgi vermek isteriz. YouTube iş ortağı programına başvurarak başvurunuz kabul edildiği takdirde YouTube'dan para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak elbette YouTube'da abone arttırma ve para kazanma yolları için sunulan politikalara uymanız gerekir. Topluluk kuralları, hizmet şartları ve telif hakkı gibi aşamaları detaylıca inceledikten sonra YouTube'da para kazanma politikaları hakkında bilgi edinmiş olursunuz. Tüm bu süreçler sizin için uygun ise YouTube iş ortağı programına dahil olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Profilleriniz bu politikalara uygun olduğu takdirde kanalınızdan para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Elbette YouTube'da para kazanmak için kimse sizlere ne tür içerikler oluşturacağınızı söyleyemez. Eğer profilleriniz YouTube iş ortağı programı üyeleri içerisine dahil ise daha yüksek standartlara tabi olduğunuz bir süreç ile gelir elde edebilirsiniz. İyi bir içerik üreticisi olursanız YouTube'dan muhakkak ödüller de kazanırsınız. Yani yalnızca Adsense ile elde ettiğiniz gelirler değil ödül gibi yan gelirler de elde edersiniz. 

YouTube'da para kazanmak istiyorsanız bilmeniz gereken diğer bir ayrıntı da vergi süreçleridir. Elde ettiğiniz kazanç için vergi ödemeniz gereken durumlar olabilir. Daha fazla bilgi edinmek için YouTube yardım alanında bulunan yardım merkezi sorularını inceleyebilirsiniz.

YouTube iş ortağı programında para kazanabilmek için;

1.    Reklamcılık gelirleri alabilirsiniz. İzleme sayfası içerisinde bulunan reklamlardan ve YouTube shorts akışı reklamlarından da gelir elde edebilirsiniz.
2.    Kanal üyeliklerinden gelir elde edebilirsiniz. Kanalımıza abone olmak kadar katıl butonu ile üyelik gerçekleştirmek de sizlere para kazandıracaktır.
3.    Eğer ticari süreçler yöneten bir YouTube kanalına sahipseniz alışveriş yapmak da para kazanma yolları arasında yer alır. Abonelerinizi ve izleyicilerinizi YouTube'daki mağazanızda yer alan ürünlere yönlendirebilirsiniz.
4.    Süper Chat ve süper etiketler de YouTube iş ortağı programında para kazanmanıza yardımcı olacaktır. Takipçileriniz sohbet akışlarında yer alan mesajlarını ve resimlerini animasyonlu şekilde öne çıkartmak için belirli miktarlarda ödeme yapabilirler.
5.    Süper teşekkür de bir gelir elde etme aracıdır. Takipçileriniz videolarınızın yorumlar kısmında yer alan bölümü öne çıkarmak için mesajları adını ödeme yaparlar.
6.    YouTube premium gelirleri de YouTube'dan nasıl para kazanmaya başlayabileceğinize dair etkili bir son adımdır. YouTube premium aboneleri tarafından içerikleriniz izlendiği zaman ödedikleri abonelik ücretlerinden sizler de pay alırsınız.

YouTube Abone Sayısına Göre Ödeme Yapıyor mu?

YouTube platformu üzerinden gelir elde edebilmek için Google Adsense reklam platformuna üye olmanız gerekmektedir. Bu üyeliğin ardından en az 1000 aboneye ve 4000 saatlik içerik izlenmesine ihtiyacınız var. YouTube üzerinden abone sayısı ve izlenme sayısına göre ödeme alabilmek için 1000 abone ve 4000 saat şartını karşılamanız gerekmektedir. Ardından profilinizi ziyaret eden ve içeriklerinizi izleyen kişilerin görüntüleyebilmesi için video içerisinde reklamlar ekleyebilirsiniz. Unutmayın ki her reklamın ücreti farklıdır ve ücret hesaplamaları anlık olarak gerçekleştirilmektedir. Reklama göre izlenmede 1000 izleme başına hesaplama sağlanır ve günlük olarak bu süreçler değişiklik gösterir.

YouTube'da 1000 aboneyi geçtikten sonra ödeme almaya başlayabilirsiniz. 4000 saatlik bir içerik izlenme süreciniz de mevcut ise YouTube üzerinden kolaylıkla gelir elde etme adımlarını atabilirsiniz. 

Diğer taraftan bu süreç oldukça uzun ve yorucu olabiliyor. Bir an önce bu kriterleri sağlamak isterseniz, SosyalDigital gibi kaliteli platformlar üzerinden YouTube Abone ve izlenme süresi alarak süreci hızlandırabilirsiniz.

Elbette elde edeceğiniz gelirler abone sayınıza ve izlenme oranınıza göre değişiklik gösterecektir. YouTube'da gelirlerin hazırlanması içeriklere de sunulan reklam ücretlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu ücretler 100 dolardan 100.000 dolara kadar geniş bir aralık içerisinde bulunmaktadır.

YouTube Abone Sayısı Arttırma Nasıl Yapılır?

YouTube platformu dünyanın en büyük arama motorlarından biri haline gelmiştir. Öyle ki içerisinde diziden filme; müziklerden araştırma videolarına kadar birçok farklı içerik bulunmaktadır. Bu noktada elbette abone olan kişilerde ilgi alanlarına uygun YouTube hesaplarını takip etmeyi tercih etmektedirler. Eğer sizler de YouTube kanalı üzerinde abone arttırma taktiklerini öğrenmek istiyorsanız paylaşacağımız bilgileri takip edebilirsiniz. Böylelikle YouTube'da abone ve izlenme arttırma yöntemi ile organik bir şekilde abone sayınızı yükseltebilir ve daha verimli bir YouTube profiline sahip olabilirsiniz. Ancak YouTube platformu üzerinden gelir elde etmek gibi düşünceleriniz var ise elbette karşılamanız gereken bazı şartlar vardır. Bu şartlar ile ilgili de sizler ile detaylı bilgiyi paylaşıyor olacağız.

YouTube Abone Sayısı Neden Önemli?

Dijital dünyanın yaygınlaşmaya başladığı günümüzde bu gibi platformlarda abone sahibi olmak çok önemlidir. Hobi amacıyla bir kanal sahibi olmanız ya da profesyonel bir amaca hitap etmeniz fark etmez. Ticari faaliyetler ya da kişisel çabalar dahil her alanda YouTube'da abone sayısına sahip olmak önemlidir. Öncelikle bu profilinize bir güvenilirlik katar. Yani ne kadar çok aboneniz olursa bu bir o kadar daha abonenin profilinize güvenli ve kaliteli bakmasına neden olur. Böylece YouTube'da organik abone arttırma sürecini yalnızca abone sayınız ile dahi gerçekleştirmiş olabilirsiniz.

Marka bilinirliği yaratmak ve markayı büyütmek gibi çabaların yanı sıra şahsi hesaplarında büyütülmesi gibi çabalar mevcut olabilir. Hangisi olursa olsun YouTube'da abone sayınızın artış göstermesi ticari bir faaliyet için uygun bir zemin hazırlamaktadır. Aynı zamanda içeriklerinizin daha fazla kişiye ulaşmasına ve geniş bir kitle hitap etmenize yardımcı olur. Bu nedenle YouTube kanalında abone arttırma taktikleri ile ilgili araştırmalarınız için hazırlamış olduğumuz maddeleri takip edebilirsiniz.

YouTube 4000 Saat İzlenme Ne Demek? Neden Önemli?

En çok tercih edilen platformlardan biri olarak YouTube üzerinde 4000 saat izlenme durumu bulunmaktadır. Ancak elbette YouTube'da abone arttırmak isteyen kişiler her zaman bu durumun ne olduğunu tam olarak bilmeyebilirler. Tam bu noktada YouTube tarafından herkese açık izlenme saati olarak belirtilen bazı durumlar bulunmaktadır. Bir YouTube kanalına sahip olduğunuzda para kazanmak istiyorsanız YouTube iş ortağı programı doğrultusunda belirtilen bazı kriterleri karşılamanız gerekir. Öyle ki bu şartlar içerisinde yer alan son bir yıl içerisinde 4000 saat üzerinde izlenme sayısını ulaşmış olmanız gerekiyor. Yani paylaşmış olduğunuz videolar iki tane de olsa 50 tane de olsa toplamda 4000 saat izlenme süresi olmalıdır. 

İzlenme süreleri tam olarak YouTube kullanıcıları tarafından videolarda geçirilmiş olan sürenin toplamıdır. Örnek vermek gerekirse 1 saatlik paylaşılmış bir video düşünelim . YouTube kullanıcılarından herhangi biri videonun tamamını izlediğinde kanal sahibi bir saatlik bir izlenme kazanmış olur. Aynı video 4000 kişi tarafından izlendiği zaman YouTube'un 4000 saat izlenme olayı karşılanır. Bu da YouTube'da abone ve izlenme arttırma yollarından biri olup organik bir abone arttırma süreci haline gelecektir. Çünkü paylaştığınız bir saatlik bir videoyu sonuna kadar izleyen bir kullanıcı için kanalınızı takip etme olasılığı oldukça yüksektir.

YouTube iş ortağı programı kapsamında YouTube kullanıcıları tarafından bilinmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. YouTube yetkilileri tarafından sisteme koyulmuş olan bir durdurma özelliği bulunmaktadır. Sahtekarlıkların önüne geçmek için kullanılan bu sistem videolar üzerinde herhangi bir tıklama durumu olmadığında ya da aksiyon alınmadığında bir süre sonra ekrana gelen videoya devam edilsin mi yazısıdır. Eğer açık bırakılıp saat doldurulmak istenmiş bir durum mevcut ise bu butona tekrar basılmadan videoya devam etmeyecektir. Bu sahtekârlar tarafından 4000 saat izlenme sürecini doldurmak için harcanan çabanın önüne geçmek için kullanılmaktadır.

YouTube 1000 Abone Neden Önemli? Kısa Süre İçinde Nasıl 1000 Abone Edinebilirsiniz? 

Birçok kullanıcı YouTube platformunda paylaşım yaparken verdiği emeğin karşılığını almak istemektedir. Bu da elbette içerik üreticilerinin YouTube'da abone ve izlenme arttırma istiyor olmalarının birinci nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle YouTube'da abone sayısı arttırmak 1000 aboneye ulaşmak gibi bir sayıya eriştiğinde oldukça önemli bir hal alıyor. Çünkü YouTube üzerinden gelir elde edebilmek ve ticari amaçları gerçekleştirebilmek için 1000 abone şartının karşılanması gerekmektedir. Aynı zamanda 4000 saatlik video izlenme süreci de bu şartlar arasında bulunmaktadır. 
YouTube'da 4000 saatlik bir izleyici sürecinin harcanması durumundan bahsetmiştik. Kısaca tekrar etmek gerekirse; paylaşmış olduğunuz 2 saatlik bir videonun en az 2000 kişi tarafından sonuna kadar izlenmesi gerekir. Bu toplamda 4000 saate tekabül edecektir ve YouTube'un bir şartı karşılanmış olur. Diğer bir ayrıntı ise 1000 abone kuralının karşılanmasıdır. YouTube platformunda 1000 aboneye de sahip olduğunuz zaman YouTube iş ortağı programına dahil olabilirsiniz. YouTube iş ortağı programı kapsamında YouTube kanalı üzerinde abone arttırma taktiklerini ya da gelir elde etme süreçlerini başlatabilirsiniz. 1000 abone sahibi olduğunuzda 4000 saatin karşılanması da gerçekleşir ise YouTube üzerinden izlenme ve tıklanma başına gelir elde edebilirsiniz. Ancak elbette bu gelirler hakkında spesifik bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü bu durum almış olduğunuz reklamlardan içerik ürettiğiniz alana kadar birçok farklı etkene göre değişiklik göstermektedir.

Aslında Hepimizin Aklında Olan Yasaklı Soru: Nasıl YouTube Takipçi Alınır? 

YouTube üzerinden satın alacağınız takipçiler her zaman kanalınızda sabit olarak kalan ve uzun süreli takipçiler olmayabilir. Bu yüzden takipçi satın almak için güvenilir platformları tercih etmek oldukça önemlidir. Eğer YouTube'da organik abone arttırma gibi paylaşmış olduğumuz yöntemler sizler için yeterli değil ise, SosyalDigital gibi kaliteli platformlar üzerinden YouTube abone satın alma işlemini kolaylıkla yürütebilirsiniz.. Ancak bahsetmiş olduğumuz gibi güvenilir platformları tercih etmek sizler için doğru bir tercih olacaktır. YouTube'dan Telegram'a kadar birçok farklı amaç ile kullanılan platform üzerinden takipçi ve beğeni gibi hizmetler sunan sayılı güvenilir sistem bulunmaktadır. SosyalDigital tarafından sunulan YouTube'da abone arttırma yöntemlerini kullanarak takipçi satın alabilirsiniz.

SosyalDigital ile YouTube’da Abone Arttırmak

YouTube'da hilesiz abone arttırma yöntemleri gibi organik abone arttırma yöntemlerini de sizlerle paylaşmış olduk. Ancak daha hızlı ilerlemesini istediğiniz süreçler var ise organik abone arttırma yöntemleri sizler için biraz daha yavaş ilerleyecektir. Bu nedenle güvenilir bir abone arttırma sistemini kullanarak YouTube platformunda izlenme ve abone arttırma hizmetlerini kullanmış olabilirsiniz. SosyalDigital, YouTube'da abone arttırma konusunda hizmet vermekte olan güvenilir bir abone ve takipçi hizmet platformudur. Aynı zamanda YouTube izlenme satın al  gibi birçok farklı hizmet içinde paketler sunmaktadır.

Son dönemlerde en popüler mecralardan biri haline gelen SosyalDigital; YouTube üzerinde sahip olduğunuz kanalı güçlendirmeye ve genişletmeye yardımcı hizmetler sunmaktadır. Öyle ki yalnızca YouTube değil birçok sosyal platform üzerinden takipçi ve beğeni gibi hizmetler sunmaktadırlar. 

Google Adsense üzerinden elde edeceğiniz gelirler tıklanma başına gelmektedir. CPM aracılığı ile elde ettiğiniz geliri net bir şekilde görebilirsiniz. İçerik üreticisi olarak profilinizin bilinirliği, izleyicilerin videoda kalma süreleri, izlenme sayısı üzerinden ortalama olarak 1000 görüntülenme başına 2 ile 11 dolar arasında bir gelir elde edebilirsiniz. Ancak elde edeceğiniz gelirin %67'si sizlere verilmektedir. Geri kalan miktar %37 olarak YouTube tarafından alınır. Yani kısa bir örnek vermek gerekirse bir video üzerinden 100 dolar kazandıysanız bunun 67 dolarını siz alırsınız. 1000 abone ve 4000 saat şartını karşıladıktan sonra 100.000 izlenmede 800 dolar kazanabilirsiniz.

YouTube’da İzlenme Arttırma: Kısa Püf Noktalar

1.    YouTube üzerinde hilesiz bir şekilde abone arttırmak istiyorsanız haftada en az bir içerik yayınlamanız gerekir. Bu sayı hazırladığınız içeriklerin uzunluğuna ve detayına bağlı olarak elbette kısalabilir ya da uzayabilir. Ancak YouTube kanalınızda abone arttırma taktikleri içerisinde organik olarak yapabileceğiniz ilk uygulama kesinlikle düzenli içerik paylaşmaktır. 
2.    Videolarımızın sonuna mutlaka end card ekleyin. YouTube bitiş ekranlarında son 20 saniyeye eklenebilecek tıklanabilir kutulardır. Bu özelliği kullanarak belirli aksiyonlara yönlendirme sağlayabilirsiniz. Farklı bir videoya yönlendirme yapabilir ya da kanala abone olmak için bir buton koyabilirsiniz. End card eklemek, videolarınızdan yalnızca birine tesadüfen denk gelmiş birinin kolayca kanalınıza abone olmasında etkili olmaktadır.
3.    Hazırladığınız içerikler özellikle 4-5 dakikanın üzerinde ise videolarınızın içerisine mutlaka beğenme ve abone olma animasyonları eklemeyi unutmayın. Bazı durumlarda kullanıcılar içeriğe daldıkları zaman; sayfa ve videonun devamlılığını unutabilmektedirler. Bu noktada sizler izleyicilere hatırlatma yaparak YouTube abone sayısı arttırabilirsiniz.
4.    Düzenli içerik paylaşmaya dikkat etmeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Ancak elbette düzenli içerik paylaşmak için kalitesiz içeriklere YouTube profilinize sürekli yüklememeniz gerekmektedir. Yani videoların çok olmasından ziyade kaliteli içerikler olması çok daha önemlidir. Kaliteli içerikler kullanıcılara ulaştığında YouTube kanalınıza abone olma olasılıkları da artış gösterecektir.
5.    Özellikle oyun kanalı yönetmek ya da bilgilendirici içerikler paylaşmak gibi alanınıza özel konularda bir YouTube kanalınız var ise kanal bilgilerinizi düzenlemelisiniz. Potansiyel aboneleri kanalınız ile ilgili bilgi vermek oldukça önemlidir. Biyografinizin ne çok uzun ne de çok kısa olmamasına özen göstermelisiniz. 
6.    Diğer kanallarda sizin potansiyel takipçiniz olma ihtimali olan kişilerin bulunduğu videoların altına yorum bırakabilir ya da yorumları beğenebilirsiniz. Bu durum profilinizin daha fazla tıklanma almasına ve YouTube'da abone arttırmanıza yardımcı olacaktır.
7.    Ana sayfada ve videonun ön planında bulunan cover görselleri özenle hazırlamalısınız. Etkili başlıklar kullanmak ve bu görsellere dikkat çekici hazırlamak potansiyel abone kitlenizde artış sağlayacaktır. 
8.    Kanalınız için profile sabitlenmiş bir tanıtım videosu hazırlamanız hakkınızda daha fazla bilgi edinilmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle profilinizi ve yaptığınız işi, sunduğunuz hizmeti anlatan bir tanıtım videosu hazırlamanız gerekir. Bu videoyu YouTube kanalınızda abone arttırmak için diğer sosyal medya hesaplarınızda da paylaşmalısınız.
9.    Eğer yaptığınız iş bilimsel açıklamalar gerektirmeyen bir hizmet ve video içeriği sunuyorsa samimi olmanızda fayda vardır. Kendi fikrinizi katarak içerik hazırlamak ve yorumlar yapmak; aboneler için etkili bir tercih nedeni olacaktır.
10.    Çektiğiniz videolar kadar Google ya da YouTube üzerinde Seo uygulamanız da oldukça önemlidir. YouTube seo kurallarına uygun açıklamalar yaparak YouTube'da organik abone arttırma gerçekleştirebilirsiniz.
11.    Az önce de belirttiğimiz gibi eğer bilimsel içerikler ile ilgili bilgilendirme sağlamıyorsanız kurumsal ve stabil bir duruştan sakınmalısınız. Unutmayın ki kişiler YouTube üzerinde eğlenceli vakitler geçirmek isterler. Bu nedenle eğlenceli bir kişiliğe sahip olmak YouTube kanalınızda abone arttırmanıza yardımcı olacaktır.
12.    Sizleri takip eden abonelerinizden ve izleyicilerinizden kanal içeriği hakkında öneriler almalısınız. İnteraktif bir girişim içinde olmak uzun vadede abone sayınızda yükseliş yaratacaktır.
13.    Hakkında bilgi sahibi olduğunuz, profesyonel olduğunuz ya da hobiniz olan bir alanda YouTube içerikleri oluşturun. Böylece konuya ilgi duyan kişiler tarafından izlenerek YouTube'da abone ve izlenme arttırmış olursunuz.
14.    Farklı platformlar üzerinde gönderi paylaşıyorsanız mutlaka YouTube videolarınızı bu blog gönderileri içerisine ekleyin.
15.    İçerik oluştururken belirli bir seviyeye ulaşmış bir YouTube hesabınız var ise mutlaka hedef kitleniz tarafından ilgi duyulan kişileri kanalınıza misafir edin. Alanında profesyonel olan kişiler kanalınızın kaliteli içeriklerinden memnun olunmasını sağlayacaktır. Bu da YouTube kanalınızda abone arttırma taktiklerini kullanmanızın en organik yollarından biridir.
16.    Paylaştığınız içeriklerin kalitesi ve konusu kadar aynı zamanda düzenli olması da önemlidir. Bu yüzden paylaştığınız videoları konulara bölerek oynatma listeleri oluşturabilirsiniz. Böylece aboneler ve potansiyel aboneler tarafından takip edilmesi çok daha kolay olacaktır.
17.    Paylaştığınız videolar devamlı olacak içeriklere sahipse bir sonraki videonun konusundan ya da devamlılığından izleyicilerinize bahsedin. Bu durum bir merak yaratacağı için YouTube'da abone arttırma taktiklerini kullanmış olursunuz. Böylece kişilerin ilgisini canlı tutarak profilinize uzun vadede çekersiniz.
18.    Hilesiz YouTube abone arttırma yöntemlerini kullanmak istiyorsanız ve bütçeniz var ise kanalınız için bir reklam videosu hazırlayın. Bu reklam videosunu YouTube'dan destek alarak paylaşın ve reklam yapın. Böylece SEO konuları da göz önünde bulundurularak kanalımıza ilgili abone çekimi gerçekleşecektir.
Bitirirken…

Takipçi arttırmak isterken hilesiz YouTube abone arttırmayı tercih eden kişiler ise elbette güvenliklerini önemsemektedirler. Bu noktada organik abone arttırma olarak görülen doğal abone çekme durumlarını araştırma noktasında birçok konu ve soru işareti bulunmaktadır. YouTube'dan video paylaşmak ya da yayın yapmak gibi noktalar hilesiz ve organik abone arttırma için en önemli etkenler haline gelmiştir. Tam bu noktada çekeceğiniz takipçilerin hitap ettiğiniz kitleye uygun olması adına ilgi çekici içerikler üretmenizde fayda vardır.