Aylar ve yıllar süren diyet programlarından yorulanlar için en kısa sürede zayıflamanın yolu, bilimsel olarak tespit edilen yöntemlerle artık daha kolay. Kilo verirken hem de sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirmek istiyorsanız bu yöntemleri uygulayın.

İşte zayıflamanın en kolay yolu olarak gösterilen pratik yöntemler:

Su

1- Bol su için

Su, metabolizma hızını kısa sürede %25-30 arasında arttırır. Bu da daha fazla kalori yakmanızı sağlar ve zayıflamanızı kolaylaştırır.

fitness ağırlık body

2- Bölgesel vücut egzersizleri

Diyetin en büyük dezavantajlarından biri olan kas kaybını önlemek için ağırlık çalışarak kas kütlesini arttırabilirsiniz. Bu da metabolizmanızın hızlanmasını sağlar.

şişe meşrubat gazoz kola fanta markasız,

3- Şekerli içecekleri kesinlikle kullanmayın

Kola, gazoz, meyveli şekerli içecekler ve enerji içeceklerden uzak durulmalı. Vücuda şeker depolayan bu içecekleri kullanmaya devam ederseniz, zayıflamanız mümkün değil.

yumurta

4- Her sabah mutlaka bir yumurta yiyin

Düşük yağ oranı ve yüksek proteiniyle yumurta uzun süreli bir tokluk sağlar. Bu da ilerleyen öğünlerde daha az yemenize neden olur. Haşlanmış ya da az yağda kızartılmış omlet tüketilebilir.

diyet zayıflama

5- Karmakarışık diyetlerden uzak durun

Çeşit çeşit öğün yiyeceklerini barındıran diyet listelerini uygulamayın. Hatta bir öğünde 2 besinden fazlasını tüketmeyin. Hem kafayı karıştırdığı gibi hem de sindirim sistemini karıştırabilir. Yediğiniz yiyecek ne kadar sade olursa zayıflamanız o kadar kolay olur.

kahve

6- Kahveyi eksik etmeyin

Bol miktarda antioksidan içeren kahve metabolizmayı çalıştırır. Arıştırma sonuçlarına göre kahvedeki kafeinin metabolizmayı %3-11 arasında arttırırken, yağ yakmayı da %10-29 arasında arttırmaktadır. Ancak bu kahve piyasada satılan katkı maddeli paket halinde satılan 2+1, 3+1 ya da sade kahveler değil. Türk kahvesi ve filtre kahve buna örnek gösterilebilir.

yoğurt

7- Protein tüketimini arttırın

Fazla proteini tüketimi tokluğu arttırıken metabolizmanızın %80-100 oranında hızlanmasını sağlar. Özellikle peynir ve yoğurt uzun süre tok tutar ve yağ yakmanızı kolaylaştırır.

yeşil çay

8- Günde en az bir bardak yeşil çay için

Yeşil çay yağ yakmayı kolaylaştıran antioksidanların başında gelir. Yeşil çay yağ yakma şöhretiyle tanınır.

yemek

9- Yemeklere bağımlı olmayın

Gerektiğinde fazla yenen yemek, bağımlılığa dönüşmektedir. Yapılan araştırmalarda insanların yüzde 15'i gıda bağımlısı olduğunu ortaya koydu. 

hindistan cevizi yağı

10- Yemekte hindistan cevizi yağı kullanın

Orta zincir triglisertler açısından zengin olan hindistan cevizi yağı, vücudun metabolik hızını arttırmaktadır. Bu sayada günde 256 kalori daha az alabilirsiniz.

uyku

11- Uykunuza dikkat edin ve aksatmayın

Araştırmalar bozuk uyku düzenin kilo almayı kolaylaştırdığını ortaya koyuyor. Kaliteli bir uyku yağ yakım süresini de uzatır.

şeker

12- Şekeri hayatınızdan çıkarın

Çaya kahveye ve herhangi bir sıcak içeceğe kattığınız şekeri bırakın. Bilindiği üzere şeker tüketimi kalp krizi, obezite ve diyabet riskini arttırmaktadır.

yemek yerken

13- Lokmalarınızı uzu süre çiğneyin

Tokluk hissi beyne 20 dakika sonra iletildiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Uzun süreli çiğneme yemek sürenizi uzatır ve böylece doyduğunuzu hissedene kadar daha az yersiniz.

Halk Ekmek

14- Karbonhidratlardan uzaklaşın

Unlu mamüllere son vermeniz gerekmektedir. İşlenmiş gıdalarda bulunan şekerle, ani şeker yükselmesi açlık hissine neden olabilir. Bu da daha fazla yemek yemenize neden olur. 

meyve

15- Su yoğunluğu fazla olan sebze ve meyveleri tüketin

Çoğu sebze ve meyve su dolu ve daha düşük enerji içermektedir. Araştırmalarda düzenli olarak sebze ve meyve tüketenlerin daha az kilo aldığı belirtilmektedir. Salatalık, kabak, şeftali ve karpuz gibi sebze ve meyveler bunlar arasında yer almaktadır.

diyet not

16- Yiyecek günlüğü tutun

Gıda günlüğünün tutulması kilo vermeyi kolaylaştıran etkenler arasında gösterilmektedir. Porsiyon kontrolü ve kalori sayma zayıflama yolunda çok önemlidir. 

et kırmızı beyaz balık protein

17- Haftada en az 3 gün et yiyin

Kırmızı veya beyaz et farketmeksizin et tüketilmeli. Yanında salata tüketilmesi de vücudun kas yapısının korunmasını sağlayacaktır.                                                              çerez kuruyemiş                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

18- Ani açlıklara karşı yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

Ani açlıklarda kendinizi çaresiz hissedebilir ve abur cuburlara yönebilirsiniz. Bunu önlemek için yanınızda bir avuç, fındık ve sebze bulundurabilirsiniz. Bu da yüksek kalorili yiyecekleri tüketmenizi engeller.

kardiyo koşu

19- Kardiyo egzersizleri yapın

Kardiyo egzersizleri hem fiziksel hem de zihinsel açıdan faydalı olduğu gibi kalori yakmanızı da sağlar. En zor eriyen göbek yağı kardiyo egzersizi şart.

kırmızı acı biber

20- Acı biber yiyin

Metabolizmayı arttıran acı biber, zayıflamayı da kolaylaştırır.