Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

1972 yılında Erzurum'da doğdu. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İ.B.B.F den mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde iktisat ana bilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde AB İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Halen ABD’de başladığı doktora çalışmalarına tez aşamasında devam etmektedir.

1994 yılında Refah Partisi Güngören Kadın Kollarında çalışmaya başladı ve 1995 yılında Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığında Teşkilatlanma, Ekonomik ve Sosyal İşler, AR GE birim başkanlıkları görevini yürüttü. 1995 genel seçimlerinde İl Kadın Kolları SKM başkan Yardımcılığı ve 3. Bölge SKM başkanlıklarını yürüttü. 1998–1999 yıllarında Fazilet Partisi'nde İl Kadın Kolları başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birim başkanlığı ve daha sonra Ekonomik ve Sosyal Konular birim başkanlığı görevlerinde bulundu. Siyasete engellilerin girişlerini sağlamak üzere parti genel merkezinde ve İstanbul İl teşkilatında engelliler biriminin kurulmasında rol aldı. 2004 yılında AK parti İstanbul İl Başkanlığında Çalışma Komisyonu üyesi olarak çalışmalarına devam etti. 2006 Haziran döneminde yapılan İstanbul İl kongresi ile İl Yönetim Kurulu üyesi, 2007 genel seçimlerinde 3. Bölge SKM başkanlığında Kampanya Sorumlusu olarak siyasi çalışmalarına devam etti. Halen AK parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesidir.

24., 25. ve 27. dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olan Taşkesenlioğlu aynı zamanda MDK üyesi Tanzanya Dostluk Grubu Başkanıdır. Sermaye Piyasası Kurulu Eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun da kardeşidir.

zehra taşkesenlioğlu ünsal ban

2019'da THK'da görev yapan Ünsal Ban ile dünya evine girdi. 2022 yılında boşandılar.