Dün İsrail’de 100.000 den fazla İsrailli savaşın durdurulması ve Netenyahu’nun istifa etmesi ve ülkenin erken seçime gitmesi için sokağa çıkmış ve İsrail polisi göstericilere sert tepki vermişti.

Bu arada Netanyahu geçirdiği fıtık ameliyatı sebebi ile evinde yatarken, göstericilere karşı tepki göstererek yolundan dönmeyeceği mesajını vermişti.

RABBİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Dilipak konuyla ilgili olarak bize şu açıklamalarda bulundu:

''Siyonizm’e karşı çıkan ve kendilerini “Tevrat Yahudileri” (@TorahJudaism) olarak tanımlayan Museviler, İsraile karşı bir kampanya başlattılar, Askere alma kararına karşı mabedler ve meydanlarda direnişe geçtiler. Bazıları “İsrail devletinin Musevileri temsil etmediğini, onların Siyonist bir devlet olduğunu ve onların Musevileri kendi ideolojik ve politik emelleri uğruna kullanmak istediklerini” söylerken, Ellerinde Filistin bayrakları ile “Gazze savaşının bitirilmesini savunuyorlar ve Gazze’deki katliam ve cinayetlerin, vahşetlerin kendilerini bağlamadığını bu konuda Gazze halkının yanında olduklarını” söylüyorlar.

İsrail 8-24 Nisan Kızıl buzağı operasyonu ile ilgili törenlere katılmaları için Musevi din adamlarını da askere alma kararı almıştı. Bunun üzerine başlayan gösterilerin ardından Kırmızı Buğa operasyonu İsrailde iç krize sebeb oldu. İsrail sıcak bir çatışma ile içeride dış tehdit gerekçesi ile olağanüstü hal ilanına gerekçe olarak kullanmak üzere geçen gün Suriye’de İran diplomat ve subaylarının bulunduğu karargaha saldırmış ve 6 üst düzey İranlı diplomat ve subayı öldürmesinin ardından İran bu saldırının cevapsız kalmayacağı açıklamasını yapmıştı.

Netanyahu, bu planında HABAT ve AGARTHA ve EPSTEİN çetesi ile, GlobalResetçi’lerle “Tek dünya/Tek devlet”  için birlikte hareket ediyor ve ellerindeki kaset ve dosyalarla bir süreden beri siyaset ve bürokrasi, media, iş dünyası ve STK temsilcilerini susturuyordu.

İsrail 8 Nisan’da, tam Bayram arefesinde “Kızıl buzağı” operasyonunu başlatmak istiyordu. Ve bu operasyonun 24 Nisan’da tamamlanması bekleniyordu.

Dilipak dün bu konuda YouTube kanalında  “derin gerçekler”de önemli açıklamalarda bulunmuştu.

TEVRAT MUSEVİLERİ NE İSTİYOR?

Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu

Kendilerini Tevrat Yahudileri olarak tanımlayan grub (@TorahJudaism) twitter hesabından daha önce de yaptıkları gibi, özellikle dün ve bugün arkası arkasına çarpıcı görüntüler eşliğinde önemli mesajlar veriyorlar ve diğer ülkelerin Siyonistlere yardımı ve ilişkiyi kesme ve boykot çağrısında bulunuyorlar. Şu güne kadar hiçbir ülkesi, bu grubtaki din adamlarını kabul ederek onları dinleme gereği duymadı. Basın da bunların çağrılarına kulak vermiyor.

Tevrat Musevileri Twitter hesabından yaptıkları açıklamalarda “Bu, dünyadaki tüm Siyonist karşıtı Tevrat Yahudilerinin ortak beyanıdır, lütfen paylaşın, herkes duysun” diye şunları ilan ettiler:

SOYKIRIMCI İSRAİL BİZİ TEMSİL ETMİYOR: Siyonist rejimin eylemleri asla kabul edilemez. Siyonist İsrail Yahudileri temsil etmiyor. Soykırımcı Siyonizmin eylemleri Yahudiliğe ve Tevrat'a aykırıdır. Yahudi halkı, İsrail'in gerçekleştirdiği tüm insanlık dışı eylemleri kınıyor. İsrail Yahudilerin devleti değildir. Bu kadar çok masum insanın kaybı nedeniyle kalplerimiz paramparça oldu. Bütün bunların Yahudi halkı adına yapılıyor olması bizi derinden yaralıyor. Barış istiyoruz. Uyum içinde yaşamak istiyoruz. Dedelerimizin yüzyıllardır yaptığı gibi. Tanrı kırılanları ayağa kaldırsın, yaralıları iyileştirsin ve sonunda dünyasına barış getirsin.

TEVRAT YAHUDİLERİ OLARAK FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ: Tevrat Yahudileri olarak Filistin halkının yanında olduğumuzu söylüyoruz. Sapık Siyonizm asla Yahudilik değildir ve Siyonist rejim de hiçbir zaman Yahudi halkının temsilcisi olamaz. İsrail'in kuruluşundan önce Yahudi cemaati, Kutsal Topraklarda Müslümanlar ve Hıristiyanlarla komşu olarak barış içinde yaşıyordu. O güzel günlerin tekrar gelmesi için her gün dua ediyoruz. Filistin halkının yanındayız. İsrail Tevrat Yahudilerini temsil etmiyor. İsrail Yahudilerin devleti değildir. Bu kadar çok masum insanın kaybı nedeniyle kalplerimiz paramparça oldu. Bütün bunların Yahudi halkı adına yapılıyor olması bizi derinden yaralıyor. Barış istiyoruz. Uyum içinde yaşamak istiyoruz. Dedelerimizin yüzyıllardır yaptığı gibi. Tanrı kırılanları ayağa kaldırsın, yaralıları iyileştirsin ve sonunda dünyasına barış getirsin.

Bugün Tel Aviv'e giden yolda zorunlu askerliğe karşı düzenlenen gösteride Yahudiler, hiçbir şekilde Siyonist işgal ordusuna katılmayacaklarını açıkça belirtmek için kendilerini zincirlere bağladılar. Açtıkları pankartta şunlar yazıyor: “Yahudiler asla İsrail ordusuna katılmayacak. İsrail Yahudilerin devleti değildir”.

RABBİ MUSEVİLERDEN İSLAM ÜLKESİ YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI:

SİYONİST İSRAİLLE HERTÜRLÜ İLİŞKİLERİNİZİ KESİN VE ONLARI BOYKOT EDİN

Dilipak, bu boykot çağrısı ile ilgili olarak kendisinin görüştüğü yerli ve yabancı bazı Antisiyonist Musevi Rabbi’lerin, İslam ülkelerine ve Müslüman halklara Siyonist İsrail’le diplomatik ilişkiler, ticari ilişkiler dahil hertürlü ilişkinin kesilmesi ve boykot kararının güçlenerek devam ettirilmesini istiyorlar.