6 yaşındaki bir çocuk tarafından vurulan 25 yaşındaki Virginia'lı öğretmen Abby Zwerner silaha el koymaya çalıştığı sırada öğrencisi tarafından vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan öğretmenin tedavi altına alındığı öğrenildi.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Virginia, Newport News'deki Richneck ilkokulunda gerçekleşen olayda, öğretmenine sinirlenen bir öğrenci sırt çantasından çıkardığı silahı öğretmenine doğrultu. Öğretmen silahlı öğrencisini sakinleştirmeye çalışırken silah ateş aldı ve öğretmen yere serildi. Saldırgan öğrenci ile aynı sınıfta oğlu olan Brittaney Gregory, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun şok edici sahneye tepkisini anlattı. Gregory, oğlunun silah ateşlendiğinde nefes alamıyormuş gibi hissettiğini söyledi. Gregory, öğretmen Zwerner'ı "sevecen bir hanımefendi" ve "çok özenli" olarak tanımladı. Öğrenci velisi, Zwerner'ın oğlunun en sevdiği öğretmeni olduğunu vurguladı.
Vurulduktan sonra öğretmen, diğer öğrencilere kaçmalarını söyledi. Öğrenciler başka bir öğretmenin sınıfında tecrit altında kaldılar. Çocuğun, öğretmenini vururken kullandığı tabancayı nasıl sınıfa getirdiği ise bilinmiyor.

6 yaşındaki çocuk gözaltına alınırken Newport News şehir yetkilileri, bu kadar küçük bir çocuğun yargılanamayacağını, ancak silah çocuğun evinden geldiyse, velisi veya başka bir yetişkinin kabahat suçlamasıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Newport News Belediye Başkanı Phillip Jones olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Newport News güçlü bir topluluk, ancak Richneck ilkokulunda meydana gelen korkunç trajedi bizi üzdü ve cesaretimizi kırdı. 6 yaşındaki bir birinci sınıf öğrencisinin okulumuza dolu bir tabanca getirip bir öğretmeni vurduğu gerçeğini aklımıza getirmek neredeyse imkansız; ancak, topluluğumuzun bugün boğuştuğu şey tam olarak budur. Düşüncelerimiz ve dualarımız öğretmen ve ailesiyle birlikte. Umarız onlar bu sıkıntıdan kurtulur.”