Milyonlarca seçmen vatandaşlık görevi olan oy verme işlemini yerine getirdi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili için yapılan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı açık ara önde tamamlayarak Meclis'teki çoğunluğu el etti. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar yüzde 50+1 oy oranını yakalayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

BELÇİKA'DA ERDOĞAN VE AK PARTİ'YE REKOR OY
Bu kritik seçimlerde görüldü ki sadece Türkiye'deki oylar değil yurt dışından gelen oylar da büyük bir öneme sahip. Belçika, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye en çok oyun çıktığı Avrupa ülkelerinden biri oldu.

Erdoğan'a ve AK Parti'ye rekor oyun çıktığı Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Zuhal Demir, bu sonuçları görünce büyük bir hazımsızlık yaşadı.

"ÇİFTE VATANDAŞLIK KALDIRILSIN"
Demir, çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi çağrısında bulundu. Milliyetçi muhafazakâr Flaman N-VA Partisi üyesi Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye'de olduğundan çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan'a oy vermeyi imkansız kılmaktır" dedi. 

UCM'den Netanyahu kararı ile ilgili açıklama UCM'den Netanyahu kararı ile ilgili açıklama

ÇELİK: AVRUPA FAŞİSTLERİNİN DİLİNİ KULLANMASI VAHİMDİR
Demir'in bu skandal açıklamalarına tepki geçikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Demir'e sert tepki gösterdi.

Demir'in açıklamalarını şiddetle kınadıklarını belirten Çelik, "AB ülkesinde bakan olmuş birinin, Avrupa faşistlerinin dilini kullanması vahimdir. Tüm vatandaşlarımız çok yakında bu çarpık zihniyete cevabı bir kere daha sandıkta verecektir. Cumhurbaşkanımızın bu çarpık zihniyetle mücadelesini iyi bilen vatandaşlarımız, daha güçlü şekilde Cumhurbaşkanımıza destek vererek bu zihniyete de hakettiği dersi verecektir" ifadelerini kullandı.