Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Toprak kaymasının ardından Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den ekipler bölgeye sevk edildi.

Telefonla NTV yayınına bağlanan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın ardından maden sahasında bir sayım yapıldığını ve 667 işçiden 9'undan haber alınamadığını söyledi.

BÜYÜK MİKTARDA İSTİFLENMİŞ 8-10 DÖNÜMLÜK TOPRAK KÜTLESİ 100 DÖNÜMLÜK ALANA YAYILDI

Arama kurtarma çalışmalarının titizlilikle devam ettiğini söyleyen Yerlikaya, kazanın büyük miktardaki istiflenmiş olan toprak kütlesinin kayması sonucu meydana geldiğini ve 8-10 dönümlük toprak kütlesinin 100 dönümlük alana yayıldığını aktardı. 

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

400 PERSONELLE ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Toprak kaymasının yaşandığı alanda 400 personelle arama kurtarma çalışması yapılıyor.

Olayla ilgili olarak İliç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kazayı araştırmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildi.

İŞLETMECİ ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Toprak kaymasına ilişkin, madenin işletmecisi Anagold isimli şirket de bir açıklama yaptı.

“Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.” denilen açıklamada, “Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” denildi. 

ERDOĞAN, ERZİNCAN VALİSİNDEN BİLGİ ALDI

İletişim Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması ile ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan bilgi aldı. Vali Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarının son durumunu aktardı." ifadelerine yer verildi.

ERZİNCAN VALİSİ AYDOĞDU SON DURUMU AKTARDI

Göçüğün yaşandığı maden ocağında temaslarını sürdüren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu son durumu basın mensuplarıyla paylaştı.

Sürecin çok titiz bir şekilde ilerlediğini kaydeden Aydoğdu, tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

"CUMHURBAŞKANIMIZ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

Resmi temaslarda bulunmak üzere yurtdışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiğini belirten Aydoğdu, "Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız her 10 dakikada bir arayarak son durumu soruyor" ifadelerini kullandı.

"CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ, GAYRET EDİYORUZ"

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu bilgilendirmesinde şunları söyledi:

Şu anda önemli olan bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp, onları sağ salim çıkarmak. Onun için biz gerekli tüm bilgileri vereceğiz. Bakın toprak diyoruz, biz gittik bütün arkadaşlarımızla hem sağ taraftaki hem de sol taraftaki toprak kaymasını gördük. Şu anda bütün arkadaşlar ölçümleri yapıyorlar. Ankara'dan ekipler yola çıktı geliyorlar. Şu anda bizim için en önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımızı sağ salim çıkarmak. Bu konuyla ilgili bütün ekiplerimiz burada. Biz olayın olduğu anda buradaydık. Sayın İçişleri Bakanımız her 10 dakikada bir bilgi alıyor. Cumhurbaşkanımız Mısır'dan aradı, bilgi arz ettik. Bütün arama kurtarma ekipleri burada. Canla başla çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bir eksik, kusur varsa devlet zaten bunun gereğini mutlaka yapar ama şu anda en önemli önceliğimiz toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak.