Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Başkan Erdoğan, AB süreci İsrail-Filistin çatışması ve ABD hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

AMERİKA'NIN UÇAK GEMİSİNİN NE İŞİ VAR!

Başkan Erdoğan, ABD'nin İsrail'e uçak gemisi göndermesine tepki gösterdi.

Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler

Erdoğan açıklamasında, ''Amerika'nın uçak gemisinin İsrail'de ne işi var. Bu uçak gemisiyle katliam yapacak. Suriye'de ABD'nin 23 üssü var. Bu üslerle Suriye'de ne yapılıyor. Ama Türkiye'nin SİHA'sını ABD düşürüyor. SİHA'yı düşürürken NATO'da Türkiye'nin ortağı değil mi? İşine geldiği zaman ortak, işine gelmediği zaman terör örgütlerini eğitiyor'' diye tepkisini dile getirdi.

"Gazze'nin suyu elektriği kesildi, hani insan hakları?"

Adil karar vermemiz gerekiyor. Burada olaya sadece Hamas olarak bakarsak bu adil olmaz. Hamas'ın kaybı nedir? İsrail'in kaybı nedir? Buna baktığımızda ortada ciddi bir kayıp sadece Hamas'ın son aldığım bilgiler 750 civarında ölüm, 2 bin civarında yaralı var. Bugünkü rakamları henüz alamadım. Bunun karşısında İsrail tarafında da yine ölümler, yaralılar vesaire var. Fakat buraya nasıl geldik? Bu bir günde mi oldu? Yıllardır bu işin ne yazık ki bir bedeli oldu. Yıllardır buralarda sürekli ölümlerle karşı karşıya kalındı. Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde elektriği, suyu kesemezsiniz. Şu anda Gazze'de acaba hastaneler ne durumda? Çalışıyor mu? Maalesef! Ama acımasızca ibadethaneler, hastaneler hepsi vuruluyor. Bunlar yapılırken kimse bir şey söylemiyor.