Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Melsbroek askeri havaalanında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Lahbib, ülkesinin askeri uçakla Gazze'ye havadan insani yardım indirme operasyonuna ilişkin, "Gazze'de gördüğümüz, insani bir trajedidir." dedi. Lahbib, "Gazze'de kesinlikle acil ateşkese ihtiyacımız var." ifadesini kullanarak Gazze'deki insani durumu ele almanın kalıcı çözümünün, iki devletli bir çözüme varılması olduğunu vurguladı.

Siyonist terör, Gine-Bissau'ya baskıyla filo bayraklarını çektirdi! Özgürlük Filosu Koalisyonundan açıklama Siyonist terör, Gine-Bissau'ya baskıyla filo bayraklarını çektirdi! Özgürlük Filosu Koalisyonundan açıklama

Filistin devletinin tanınması konusundaki Belçika'daki bölgesel anlaşmaya değinen Lahbib, bu adımın sembolik olmaktan öteye gitmesi için Belçika Federal Hükümeti'nin doğru anı beklediğini ifade etti. Lahbib, "Bu nedenle, siyasi müzakereleri yeniden başlatacak bir konferansa, iki devletli çözüme imkan verecek bir barış konferansına ev sahipliği yapmaya hazırım." şeklinde konuştu.

Belçika'nın Gazze'deki duruma yönelik tutumu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Lahbib, ülkesinin İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına karşı AB içinde dikkat çeken bir tavır sergilediğini ve insani ateşkes taleplerini desteklediğini belirtti. Lahbib, İsrail'e askeri teçhizat ihracatının yanı sıra sivil ve askeri kullanıma uygun mal ve teknolojilerin ihracatını yasaklayan önlemleri hatırlatarak, Belçika'nın Filistin halkını desteklemeye devam ettiğini vurguladı.