Karma eğitim ile ilgili 2014 yılından beri çalışıyorum. Çalıştıkça içim içimi yiyiyor. Laikliğin merkezi olan batı, karma eğitimin zararını görmüş ve alternatif kız ve erkek okulları açmış, açıyor. Ülkemiz ise hiç bir bilimsel ve pedagojik yönü olmayan karma eğitimi laikliğe bağlamış, körü körüne devam ettiriyor.

Amerika, Japonya, Fransa, Almanya gibi bir çok ülke kız ve erkek okullarını açarken, her konuda batıya yönelik aşağılık kompleksi derecesinde bağlı olan bizim seküler, laik kesim neden bu konuda batıyı örnek almaz? Elbette mesele laiklik sakızı olunca kör bataklığa düşüyorlar. Aynı kesime baktığınız zaman laiklik yaygarasını bu güne kadar tek bir hristiyan veya yahudi için koparmış değillerdir. Ve tarih bize gösterdi ki laiklik yaygarasını sadece İslam için koparıyorlar. Yani tek mücadeleleri İslâm ile. Bazen de aklıma gelmiyor değil, "Yahu Laikliği ortaya çıktığı Fransa'dan daha mı iyi bileceksiniz, sahip çıkacaksınız ki Fransa karma eğitime alternatif kız ve erkek okulu açarken siz daha da laiklik yaygarasını kopararak karma eğitimi savunuyorsunuz?" Şu aşağılık kompleksi yaşadığınız Amerika kız ve erkek okulları açıyor. Laiklik hangisinde elden gitti? Baş örtüsü serbestliği için de "laiklik elden gidiyor" yaygarası kopardınız. Sonuç ne oldu? İHA, SİHA, TCG vs. üreten kadroda baş örtülü mühendisler yer alırken siz yine ancak yaygara kopardınız.

Karma eğitim kalksın diyen kimse yok. Sayın bakan da bu yönde bir söz sarfetmedi. Karma eğitim hakkını elinizden alan yok. Siz çocuğunuzu karma eğitime gönderin. Benim çocuğuma karışmayın. Nitekim benim çocuğumu ben kendi değerlerim ile yetiştirmek isterim.

Maarif Platformu olarak hazırladığımız karma eğitim çalıştay raporunda karma eğitimin bilimsel ve pedagojik açıdan zararlarını arzu eden

http://www.maarifplatformu.com/2023/07/27/karma-egitim-calistay-raporu-2023/ bağlantısından inceleyebilir. Ama bu yazımızın ana mesajı şu: Nasıl ki karma eğitim bir hak ise kız ve erkek tekli eğitim de bir haktır.

Evet, tekli eğitim bir haktır. Biz ise bu hakkımızı istiyoruz. Hazırladığımız raporlar bilimsel ve pedagojik açıdan tekli eğitim isteğimizi haklı temellere oturtsa da anayasada demokratik ve hukuk devleti olmamız sebebiyle ciddi sayıda ailenin kız ve erkek okullarını isteme hakkımzı devlet daha fazla azgın azınlığın kopardığı yaygara sebebiyle elimizden almamalıdır. Daha fazla kız ve erkek çocuklarımızı asosyal, özgüven ve özsaygıdan yosun, tacize uğrayan, bastırılmış davranışlar göstermeye sebep olan karma eğitime bizi hapsetmemelidir. Devlet hiç bir bilimsel kanıt olmazsa bile hukuk ve  demokrasi ile yönetilmesi sebebiyle bir tek vatandaşın bile isteği olsa yerine getirmesi gerekir. Kaldı ki karma eğitimin bunca bilimsel zararı ve tekli eğitimin bunca bilimsel faydası varken, tekli eğitim talebimizi geri çevirmemeli ve biran önce anaokulundan üniversiteye kadar kız ve erkek okulları açmalıdır. Karma eğitim devam ederken, çocuğunu kız ve erkek okullarına göndermek isteyen vatandaşın bu haklı isteğini devlet yerine getirmelidir. 

Tekli eğitim isteği anayasal bir haktır ve bu hakkı devlet tüm vatandaşına tanımalıdır. Sesi çok çıkanın değil haklı talebi olanı devlet dinlemelidir.

Özetle; karma eğitim bir haktır. Bu hakkı isteyen kullansın. Tekli eğitim de bir haktır. Bu hakkı kullanmak isteyen vatandaşların da hakkı muhafaza edilmelidir. Kız ve erkek okulları açılmalıdır. Devlet vatandaşının hakkını başkasını referans alarak değil kendi adil düzeni için bu hakkı vatandaşına vermelidir. Hak ve adalet bunu gerektirir. Nesli İhyâ Medeniyeti İnşâ" mefkûremize ulaşmanın en önemli yollarından biri kız ve erkek tek cinsiyetli okulların açılmasıdır.

Adnan Kalkan 

[email protected]
Twitter: adnankalkan01
YouTube: Adnan Kalkan