İslam ve Türkiye düşmanı Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo yine bir skandala imza attı. Kirli siciline bir provokasyon daha ekleyen dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karikatürize edilmiş fotoğrafını manşetine taşıyarak “Ancak kaderimiz bizi ondan kurtarır” başlığını attı.

DEPREMLE ALAY ETMİŞLERDİ

Fransız daha önce de sayısız skandala imza atmıştı. Türkiye'deki depremlerle dalga geçen dergi yıkılan binaları resmederek "Tank göndermeye bile gerek yok" yazmıştı.

Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler

HZ. MUHAMMED’İ HEDEF ALMIŞTI

İfade özgürlüğü kisvesi altında daha önce de benzer skandallara imza atan dergi, önceki çizimlerinde Hz.Muhammed’e (SAV) ve Müslümanlara hakaret etmişti. 2005 ve 2006 yılında hakaret içerikli görseller yayınlayan dergi, dini değerleri ve ahlaki normları hiçe saymıştı. Tepkilere aldırış etmeyen dergi, 19 Eylül 2012’de Hz. Muhammed’e hakaret içeren yeni karikatürler yayımlamıştı. 2013’teki bir sayısında ise Hz. Muhammed’in hayatını çizgi roman şeklinde resmeden dergi, büyük tepki toplamıştı. 2020 yılında ise yine Hz. Muhammed’i konu eden hakaret içeren karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo, karikatürde provokatif ifadelere yer vermişti. Söz konusu küstah çizimler, Fransız hükümeti tarafından savunulmuş, Montpellier’deki devlet binasına yansıtılmıştı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Derginin Erdoğan'ı hedef alan son yayınına Twitter kullanıcılarından da tepki yağdı. Derginin kapağını paylaştığı tweetine "Sonuna kadar Erdoğan", "Erdoğan'ı desteklemeye devam edeceğiz", "Nefret söylemi komik değil insanlar size gülmüyor" mesajları atıldı.