Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ardından ortaya atılan teoriler, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer almaya devam ediyor. Son olarak büyük bir kiteleye sahip olan ve ortaya attığı teorilerle dikkat çekmeyi başaran David Icke, youtube üzerinden tüm dünyayı sallayan açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların ardından Icke'nin videoları youtube ve vimeo üzerinden kaldırıldı.

BİLL GATES TUTUKLANMALI

5G'nin insan bağışıklığını bastırdığını ve bu yüzden koronavirüsün insanda ağır tahribatlara neden olduğunu öne süren Icke, ''Koronavirüse karşı geliştirilen aşıların 'nanoteknoloji mikroçip' içerecek ve devletler vatandaşlarını kontrol edebilmek için bu aşıyı kullanacak. Aşıyı da Bill Gates üretecek, bu yüzden Gates'in tutuklanması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı. 

YOUTUBE VE VİMEO İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLADI

Icke'nin yaptığı sansasyonel açıklamaların ardından Youtube ve Vimeo, söz konusu açıklamaların asılsız olduğunu ve koronavirüs salgınına çözüm üretmediği gibi asılsız yöntemleri desteklediği için kaldırdığını duyurdu. Söz konusu röportajı gerçekleştiren BBC News spikleri Brain Rose, Yotube 'ifade ve basın özgürlüğü bunun neresinde' diyerek tepki gösterdi.

UZMANLAR NE DİYOR?

5G'nin koronavirüsle alakası olmadığını belirten uzmanlar, Japonya ve İran'da 5G'nin olmadığı ve ülkelerde de hızla yayıldığını belirtmişti. 5G'nin ilk kez Wuhan'da kullanılmadığı gibi ilk olarak Güney Kore ve Almanya'da kullanıldığı belirtildi. 5G hakkında ortaya atılan iddialarla mikrodalga fırınlar hakkındaki iddialarında benzerlik gösterdiği de vurgulandı.

HaberVakti