Davutoğlu, partisinin İstanbul il başkanlığının 2. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. 


Advertisement: 0:01
Kongrede yaptığı konuşmada insan hakları ve İsrail'in Gazze'de yaptığı katlima değinen Ahmet Davutoğu iktidarın imar, ekonomi, adalet ve Filistin politikalarını da eleştirdi.

"Bizi küçük rant hesaplarıyla kandıracaklarını zannedenlere söylüyorum. Biz nice makamları terk ettik.Makamlar sizin olsun. Milletin duası bize yeter" diler Davutoğlu şöyle devam etti:

"İktidar sizin olsun, milletin önünde açık alınla yürümek bize yeter. Gemicikleriniz; İsrail'in Hayfa, Aşdot limanlarına demir-çelik-gıda taşıyan gemileriniz sizin olsun, gemileri yakan yiğitler bize yeter. 

Beş kollu ahtapotun kolları; İmar baronları, faiz ve kara para aklama baronları, ihale baronları ve buna bağlı kara hukuk baronları, uyuşturucu baronları ve en tehlikelisi siyaset baronlarıdır.

İyi Parti kurultay için gün sayıyor: Akşener dönemi kapanıyor İyi Parti kurultay için gün sayıyor: Akşener dönemi kapanıyor

Sizi bu beş kollu baronlar düzenine karşı biz 5 kollu çınarla yola çıktık. Adalet, demokrasi, refah, eşitlik ve siyasi ahlak. Hasmımız belli. Hiçbir partiyi hasım kabul etmiyoruz. 

Siyasette hiçbir zaman iddiamdan vazgeçmedim. Makamdan vazgeçtim iddiamdan geçmedim. İktidardan vazgeçtim, ilkelerimden geçmedim... 

'TEK BAŞINA ADAY OLSAN OY VERİRDİK' DİYENLER...
Tabii ki gönlümüz isterdi ki cumhurbaşkanı seçiminde sizlerin gönlünde yatan kararla biz aday olalım. Ama bir şey daha vardı. Bu parti önce partim diyen değil, önce milletim diyenlerin partisi. Bize "Hocam haklısın, yolsuzluk var yoksulluk var ama güce karşı çıkamıyorum" diyenler.. "Şimdi diyorlar ki tek başına gelsen sana oy verirdik..." diyor. Dürüst olun.

 Bundan sonraki ilk seçimlerde kendi partimizin logosuyla her yerde girmek için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Saadet Partisi'yle istişare edeceğiz. Her partiye açık olacağız. Hiç bir partiye rezerv koymadan konşacağız. Ama bundan sonraki ilk seçimde hayalinizdeki, idealinizdeki gerçekleşecek. Gelecek partisi tek başına iktidarın, ben de tek başına cumhurbaşkanı adaylığının öncüsü olacağım. Kimseden çekinmem yok."