Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin en çok etkilediği yerlerden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı bütün binalar yıkılan CCK inşaatın sahibi Belediye meclis üyesi Yunus Kaya’nın ardından Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı. İlk ifadesinin ardından ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

''ŞİRKETİ KARDEŞİME DEVRETTİM''

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ilk ifadesinde çok sayıda akrabasını kaybettiğini ve eskiden müteahhitlik yaptığını ancak başkan olduktan sonra şirketi kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söyledi. 

ORTAĞI YUNUS KAYA TUTUKLANMIŞTI

Nurdağı'nda onlarca kişinin hayatını kaybettiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı. Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi.

NURDAĞI'NDA EN AZ 2 BİN 500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan ilk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık binanın tespit edildiği ilçede 2 bin 500 civarında vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş da yaralandı.

İki büyük depremde ciddi hasar alan Nurdağı ilçesindeki ağır hasarlı ve hasarlı binaların yıkımı ise aralıksız sürüyor. Ekipler, yıkılma tehlikesi bulunan ve acil yıkılma kararı alınan binaları iş makineleri yardımıyla kontrollü bir şekilde yıkıyor.

Yıkım çalışması yapılan binaların çevresinde güvenlik güçleri tarafından tedbir alınırken, yıkım sahasına insanların girmesi engelleniyor.