Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Genel Sekreteri olarak görev yapan, Refah Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 20. dönem Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu’nun vefatı sevenlerini yasa boğdu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Kahraman Emmioğlu’nun vefatı ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnna lillahi ve İnna İleyhi Raciun…

Türk siyasetinin manevi mimarlarından Gazi şehrimizin medarı iftiharı, gönül, ilim ve bilim adamı ve siyasi mimarım Doç. Dr. Kahraman EMMİOĞLU bugün Hak’ka yürüdü. Makamı âli mekanı cennet, kabri pür nur olsun. Başımız sağolsun.” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Emmioğlu için taziye mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Türk siyasi hayatının ve camiamızın önemli isimlerinden Refah Partisi Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kahraman Emmioğlu (Doç.Dr.) kimdir?

1940 Gaziantep’te doğdu. İlk, ortaokulları ve liseyi Gaziantep’te okuduktan sonra 1958 de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Y.Mühendisliği’nden mezun oldu. Asistanlık, İ.T.Ü. Nükleer Enerji Enstitüsü mezuniyeti, Genelkurmay AR-GE Dairesi’nde yaptığı yedek subaylıktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda ve 1971’de kendi işyerinde çalışmaya başladı.1973-2005 yıllarında Sanayi Bakanlığı’nda Teşvik Uygulama Genel Müdürü, Müsteşar Muavini (Ağır Sanayi Koordinatörü), Müsteşar Vekili, TEMSAN Genel Müdürü, muhtelif üniversite ve akademilerde öğretim üyesi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri, 20.Dönem Gaziantep Milletvekili, TÜPRAŞ Yön. Kurulu Başkanı ve muhtelif özel şirketlerde genel müdür ve danışman olarak çalıştı. İngilizce, Almanca ve Farsça bilen Kahraman Emmioplu evli, 3 çocuk, 5 torun sahibidir.

İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

Kitapları:

Türkiye'de Sanayileşmenin Serüveni (2019), Bir Ömür (2013), Türkiye'nin Sanayileşme Dinamikleri - Sanayileşmenin Maddi ve Manevi Temelleri (2013), Türkiye'nin Sanayileşme Serüveni - Sanayicilik Anılarım ve Sanayiciliğin Tarihçesi (2013).