Dolar/TL 32,43 seviyesinden işlem görüyor

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, haftaya değer kazancıyla başlamasının ardından 32,4290 seviyesinden işlem görüyor.

Bakan Işıkhan'dan enflasyon mesajı: Temmuz ayında... Bakan Işıkhan'dan enflasyon mesajı: Temmuz ayında...

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,1 artışla 32,3814'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 32,4290'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 34,9920, sterlin/TL yüzde 0,2 düşüşle 40,9500 seviyesinde bulunuyor.

Cuma günü yüzde 0,1 azalışla günü 104,5 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi şu sıralarda yatay seyrediyor.

Küresel piyasalarda tatil havası devam ederken, bu hafta gözler, başta ABD'de açıklanacak istihdam raporu olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Analistler, dünya genelinde enflasyon endişeleri devam etse de önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlü kalmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankasının (BoE) haziranda faiz indirimlerine başlayacağı öngörülürken, bu hafta açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasaların beklentileri üzerinde etkili olması öngörülüyor.

Öte yandan, geçen hafta cuma günü açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, son enflasyon verilerinin, görmek istedikleri doğrultuda olduğunu ifade etti.

Analistler, bugün yurt dışında ABD imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 puanın destek, 105 ve 106 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.