Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken, Rus yanlısı ayrılıkçılıların elindeki Donetsk şehrinde çok sayıda patlama duyuldu

Reuters'ın haberine göre, Ukrayna'da ayrılıkçıların elinde bulunan Donetsk şehrinin merkezinde merkezinde çok sayıda patlama meydana geldi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığış Donetsk'te hoparlör aracılığıyla yapılan anonsta vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Ancak, patlamaların kaynağı netlik kazanmadı.

DONBASS'TA SALDIRI: 1 UKRAYNA ASKERİ DAHA ÖLDÜ

Dün akşam saatlerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ise, 1 askerin daha hayatını kaybettiği, 4 askerin de ağır yaralandığı ifade edilmişti.

Otomatik silahlar, havan topları ve tanksavarlarla açılan ateş sonucunda dün saat 17:00 itibariyle 70 kez ihlal tespit edildiği duyurulmuştu. Ukrayna ordusu tarafından durumun kontrol altında olduğu bildirilirken, gerektiğinde karşı tarafa aynı yolla cevap verileceği de belirtilmişti.

700 BİN KİŞİ ŞEHRİ TERK ETTİ

Donetsk'te ilk etapta kadın ve çocukların içinde olduğu otobüsler şehri terk etti. Donetsk'ten yaklaşık 700 bin kişinin Rusya'ya tahliye edilmesi planlanıyor.

BİDEN ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİNİ TOPLAYACAK

Diğer taraftan, Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'ya her an bir saldırı başlatabileceğini iddia etti. Açıklama Beyaz Saray'dan geldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın, düzenli olarak Ukrayna krizine ilişkin bilgilendirildiği vurgulandı.

Biden'ın son durumu görüşmek üzere bugün ulusal güvenlik konseyini toplayacağı belirtildi. Beyaz Saray Rusya'nın her an saldırıya başlayabileceğini savundu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna krizini görüşmek üzere gün içinde Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayacağını açıkladı.