Galatasaray'da cumartesi günü gerçekleştirilen başkanlık seçiminde yeniden başkan seçilen Dursun Özbek, Avrupa kulüplerinden transfer teklifleri alan yıldız futbolcularının takımdaki geleceği için konuştu.

Galatasaray’da ikinci kez başkanlık görevine seçilen Dursun Özbek, transferde izleyeceği politikayı büyük ölçüde belirlemiş durumda. Öncelikle teknik direktör konusunu halletmek isteyen ve Domenec Torrent’i gönderip, Okan Buruk, Marcelo Gallardo veya isimleri gizli tutulan iki yabancı teknik adamdan birini takımın başına getirecek olan Özbek, daha sonra da oyuncu transferlerine başlayacak.

TAKIMI BOZMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Önceki gün Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen Pilav Günü’nde “3-4 nokta transferimiz var. Takımı bozmayı düşünmüyoruz” diyerek bu konuya açıklık getiren Özbek’i bekleyen esas sorun ise iç transfer konusu.

Özbek, Avrupa'nın önemli takımlarının transfer radarında bulunan Kerem Aktürkoğlu, Marcao, Nelsson, Mustafa Muhammed ve Yunus Akgün gibi önemli oyuncuları takımda tutmak istiyor. 

OLAĞANÜSTÜ TEKLİFLER GELMEDİĞİ SÜRECE ÜÇ OYUNCUYU DA SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Bu sezon özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde sergiledikleri performanslarla dikkat çeken Marcao, Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed’e Avrupa’dan ciddi transfer teklifleri geliyor. Sevilla Marcao’ya, Lyon da hem Kerem hem Mostafa Mohamed’e talip.

Oyuncuların transferlerini gerçekleştirmek için Galatasaray’daki başkanlık seçiminin netlik kazanmasını bekleyen iki kulübün, Dursun Özbek'in başkan seçilmesi ile birkaç gün içinde yeni yönetimle temasa geçmesi bekleniyor. Başkan Özbek ise bu konu ile alakalı, “Bir transfer söz konusu olduğunda biz öncelikle futbolculara sorarız; eğer gitmek isterlerse teklifleri masaya koyar düşünürüz. Onun dışında bizim bu futbolcuları satma gibi bir niyetimiz kesinlikle yok. Kaldı ki üçü de bu sezon gayet başarılıydı. En iyi oyuncularımı neden satayım? Biz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında şampiyon olacak bir kadro kurmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda Kerem, Marcao ve Mostafa Mohamed’e ihtiyacımız var. Olağanüstü teklifler gelmediği sürece üç oyuncuyu da satmayı düşünmüyoruz.”

AVRUPA DEVLERİ KEREM'İN PEŞİNDE

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray'da değerine değer katan Kerem Aktürkoğlu'na bir talip daha çıktı. Lyon, Atletico Madrid, Marsilya, Dortmund gibi kulüplerin durumunu yakından takip ettiği iddia edilen ve Avrupa'ya gitmeye sıcak bakan Kerem için İtalya'dan da yeni bir iddia ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Borussia Dortmund'un milli futbolcu için 20 milyon Euro'yu gözden çıkardığı iddia edilmişti. Bunun üzerine İtalyan Calcioline sitesi de Kerem Aktürkoğlu'nun Atalanta'nın transfer radarında olduğu iddiasını ortaya attı.

MARCAO'NUN TALİBİ SEVILLA

Diego Carlos'un Aston Villa'ya transferi sonrası stoper arayışlarına hız veren La Liga ekibi Sevilla, Galatasaray'ın savunmacısı Marcao'yu gözüne kestirdi.

GOAL'ün haberine göre ise hem 26 yaşındaki stoper hem de Galatasaray, La Liga kulübünün bu ilgisini biliyor. Ayrıca Galatasaray ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Marcao da La Liga'da oynamanın kariyeri için büyük bir fırsat olacağının farkında.

Ancak Sánchez-Pizjuán tarafı, müzakerelere henüz başlamadı. Sevilla'nın şu anda yatırım yapmak için acelesi yok. Pozo ve Diego Carlos'un satışlarından elde edilen gelir, kulübün kayıplarını giderdi. Bu iki transfere rağmen Sevilla'nın, ekonomik dengesini yeniden bozma korkusu olmadan piyasaya girebilmesi için, muhtemelen Jules Kounde gibi daha fazla oyuncu satması gerekiyor.

MOSTAFA MOHAMED'İN ÖDEMESi DURUYOR

Transfer döneminin başlamasına kısa süre kala FIFA ile sorun yaşamak istemeyen yeni yönetim, 2 önemli tehlikeyi ortadan kaldırmayı planlıyor. İlki Mustafa Muhammed’in, 4 milyon dolarlık bonservis bedeli. Bu bedel hala Zamalek Kulübü’ne ödenmiş değil. Özbek yönetimi, bu meseleyi tamamen çözüp ardından Nelsson, Cicaldau, Morutan, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu’nun bonservis bedeli taksitlerini kulüplerine yatıracak.

Galatasaray’ın geçen yıl kadrosuna kattığı bu 5 futbolcu için ödemesi gereken bonservis taksiti tutarı ise 6 milyon Euro.