Elon Musk, uzay şirketi SpaceX ile inanılmaz işler başarırken, sosyal medya platformu Twitter ise onu en çok gündeme getiren konulardan biriydi. Ancak tüm bunlar dışında Musk’ın olağanüstü bir çip şirketi var.

Neuralink ile beyin-yapay zeka arasında bağlantı kurmayı amaçlayan Neuralink, daha önce hayvanlar üzerinde bu çipi test etti ve birçok testlerine başarılı oldu. İnsanlı çalışmalara ne zaman başlanacağı merak konusuyken beklenen onay FDA’dan geldi. Bu müjdeyi Elon Musk sosyal medya hesaplarından paylaştı.

NEURALİNK’İN İNSANLI TESTLERİNE FDA’DAN ONAY GELDİ
TRT Haber’in aktardığına göre Neuralink, mikroçiplerini felç ve körlük gibi durumları tedavi etmek ve belirli engelli kişilerin bilgisayar ve mobil teknolojiyi kullanmalarına yardımcı olmak için kullanmayı umuyor.

Maymunlar üzerinde test edilen çipler, beyinde üretilen sinyalleri yorumlamak ve Bluetooth aracılığıyla cihazlara bilgi aktarmak için tasarlandı.

Musk ayrıca daha önce önerilen teknolojinin, yapay zeka tarafından yerinden edilen insanlar hakkındaki endişeleri hafifletmeye yardımcı olabileceğini öne sürmüştü.

Öte yandan şirketin insan testleri için FDA onayına ilişkin duyurusu, İsviçreli araştırmacıların beyin implantlarını içeren bir atılım haberinin ardından geldi.

Hollandalı felçli bir adam, düşüncelerini kablosuz olarak bacaklarına ve ayaklarına ileten bir implant sistemi sayesinde sadece düşünerek yürüyebilmeye başlamış, yaşanan bu durum dünyada büyük ses getirmişti.

Musk, Neuralink çipleriyle engelli bireylerin hareket etmesini, günlük hayatta birçok işleri yapabilmesine imkan sunacak. Bu kapsamda Neuralink’in yoğun çalışmaları devam ediyor ve yakında insanlı testler de buna dahil olacak. Zira FDA, insanlı test için uzun sürenin ardından onay verdi.