Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle " Çocukların Hakları Var" paneli düzenlendi. Panele Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş,Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ömer Çetinkaya, Prof. Dr. Ali Eryılmaz,Doç. Dr. Özkan Sapsağlam, Dr. Mehmet Gedik,Avukat Şengül Karslı katıldı. Panelde, Çocuk Hakları ve Ulusal Politikalar, Çocuk Hakları Temelinde Çocukların İyi Oluşlarını Artırmak, Çocuk Hakları Bağlamında Medya, İslami literatürde Çocuk Hakları, Ulusal ve Uluslararası Hukukta Çocuk Hakları, konularında sunumlar yapıldı. Sunumların ardından, çocuk hakları ile ilgili tiyatro oyunu sahnelendi.

Panel ile ilgili Akit Haber’e konuşan Esenler Belediyesi Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, “Çocukların haklarını evde anne baba uygulama ile  göstermelidir. Çocuklara hak verilmelidir. Zaten çocukların doğuştan aldığı haklar vardır.” dedi.

'Çocukların bize Allah’ın emaneti' olduğunu vurgulayan Bolat, “Biz Müslüman bir toplum olarak, çocuklarımızı muhakkak yaratıcısını bilmesi, ibadet değerlerine göre kendisini yetiştirmesi, okulda başarılı olması, genel ahlak ilkelerine uyması ve temelde de bütün insanlığa hizmet edecek bir mantaliteyle yetiştirilmelerini arzu ediyoruz.” İfadelerini kullandı.