Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Fakat karşılaşma sonrasında sahaya giren bordo mavili taraftarlarla Fenerbahçeli oyuncular arasında çıkan kavga gündeme oturdu.

Son zamanlarda yaşanan gelişmeler nedeniyle Fenerbahçe Kulübü, ligden çekilme de dahil alınacak aksiyonların değerlendirileceği olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız" ifadelerini kullandı.

Ligden çekilirse ne olacak?

1 -Peki Fenerbahçe ligden çekilirse ne olacak? Öncelikle sarı lacivertlilerin ligden direkt çekilmesi durumunda sadece bir alt lige değil, amatör lige kadar düşürülebileceği iddia ediliyor. Fakat sarı lacivertliler, ligde önümüzdeki maçlara çıkmayı reddetmesi durumunda, ligden çekilmediği sadece maçlara çıkmadıkları için bir alt lige düşürülme durumu var.  Eğer takım önümüzdeki maçlara çıkmazsa, otomatik olarak rakiplerine 3 puan verilecek.

2- Fenerbahçe, TFF'ye tazminat ödemek zorunda kalacak.

AK Parti'den 'Ergin Ataman' açıklaması AK Parti'den 'Ergin Ataman' açıklaması

3- Fenerbahçe'nin Avrupa'daki puanları kazanılmış hak olarak ülke puan hanesinde kalacak. Juventus küme düştüğünde de puanları ülke puan hanesinde sabit kalmıştı.

4- Kulüp ana gelir ve kaynakları ve yayın gelirlerinden mahrum kalacak.

5- TFF, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına katılmasına izin vermezse mevcut puan durumunda Şampiyonlar Ligi ön elemesine ligi üçüncü sırada tamamlayan takım katılacak. Beşinci konumda olan ekip ise Konferans Ligi hakkı elde edecek.