Galatasaray, 2019-20 sezonunun başında Erzurumspor'dan Taylan Antalyalı'yı bonservis bedelsiz ve 4 milyon TL imza parası ödeyerek kadrosuna katmıştı. Dönemin Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, 3 büyük kulüple anılan Antalyalı için 3 milyon € istediklerini belirttiği için transferin bonservissiz gerçekleşmesi o dönem çok tartışıldı. Gazeteci Atilla Türker, konuyla ilgili kaleme aldığı yazıda Galatasaray'ın usulsüzlük yaptığını ve elinde belgeler olduğunu aktardı.

İşte Atilla Türker'in Ajansspor'da kaleme aldığı o yazı:

Taylan Antalyalı’nın 4 sezon önce Erzurumspor’dan Galatasaray’a transferi sırasında kapalı kapılar ardında nelerin döndüğünü belgelerle anlatacağım şimdi size. Baştan söyleyeyim, konu halen mahkemede…

Gençlerbirliği Kulübü’nün, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü ve Taylan Antalyalı hakkında 2.5 yıl önce açtığı davanın karar duruşması 2 Kasım’da olacak.

Peki, konu ne?

Taylan Antalyalı’nın Erzurumspor’dan Galatasaray’a transferi sırasında iki kulüp arasında “danışıklı satış” yapıldığı gerekçesiyle Gençlerbirliği’nin açtığı alacak davası…Evet, bu davaya sürpriz bir tanık damga vurdu. Kim mi bu? Erzurumspor’un o dönemki idari sorumlusu Lokman Ümit…

O süreçte Erzurumspor adına tüm görüşmeleri sürdüren Lokman Ümit, mahkemede verdiği ifadede “Taylan Antalyalı, Galatasaray’dan aldığı 4 milyon Lira'yı Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş’e nakit olarak aktardı” dedi.

Lokman Ümit, “Taylan Antalyalı, Ziraat Bankası Florya Şubesinden 4 milyon Lira'yı çektikten sonra Hüseyin Üneş’in yardımcısı Hüseyin’e elden verdi. Hüseyin adlı yardımcı da Hüseyin Üneş’e iletti. Tüm yazışmalara ve görüşmelere tanığım. Bu 4 milyon Lira'yı alan Hüseyin Üneş, 2 milyon Lira'yı Erzurumspor Kulübü’ne borç olarak verdi, diğer 2 milyon Lira'nın akıbetini ise bilmiyorum” dedi.

Lokman Ümit’in bu sözleri doğrultusunda hemen şu vurguyu yapayım. Başkan Hüseyin Üneş’in, Erzurumspor Kulübü’ne 2 milyon lira borç verdiğine dair banka dekontunun görüntüsü halen benim elimde bulunuyor. Hem de bu borç dekontunun tarihi nedir biliyor musunuz? 12 Eylül 2019... Yani, Taylan Antalyalı'nın Başkan Hüseyin Üneş'e elden 4 milyon Lira gönderdiği süreçte, daha doğrusu 8 gün sonra.

Bu konunun çok çarpıcı tarafı ise şu: O süreçte Taylan’ı bedelsiz olarak transfer ettiğini açıklayan Galatasaray Kulübü, bu 4 milyon lirayı Erzurumspor Kulübü’ne doğrudan bonservis bedeli olarak ödeseydi, daha önce yapılan protokol gereği Erzurumspor, Gençlerbirliği’ne 1 milyon 600 bin Lira pay vermek zorunda kalacaktı.

Galatasaray’ın Finansal Fair Play engelinden kurtulabilmek, Erzurumspor’un da Gençlerbirliği’nin payını vermemek için bu ortak operasyona imza attıkları öne sürüldü.
Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi, Erzurumspor’un Gençlerbirliği ‘ne ödemesi gereken tazminat bedelini 1 milyon 884 bin Lira olarak belirledi. Bu 1 milyon 884 bin Lira'lık miktarın 4 yıllık faizle 3 milyon Lira'yı bulacağı bildirildi. Davanın karar duruşması 2 Kasım’da olacak.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, bu davanın olumlu sonuçlanmasının ardından Erzurumspor ve Taylan Antalyalı’nın yanı sıra Galatasaray hakkında da yeni hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Akdaş, o transfer sürecinde tarafların organize bir işe imza attıklarını ifade etti.

Gençlerbirliği’nin bu doğrultuda Taylan Antalyalı’nın transfer sözleşmesinde Galatasaray Kulübü adına imzası olan Başkan Burak Elmas ile 2. Başkan Abdurrahim Albayrak’ın yanı sıra Taylan Antalyalı’yı ve Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş’i de Cumhuriyet Savcılığına şikayet edeceği öğrenildi.

Tüm bunların dışında Gençlerbirliği’nin Galatasaray ve Erzurumspor’a tazminat davası açacağı, ayrıca her iki kulübü de Futbol Federasyonu Etik Kurulu’na şikayet edeceği kaydedildi.

Yeni belgeler

Evet, play müthiş boyutlarda… İşin içinde ne ararsanız var.

Bilenler bilir, 2.5 yıl önce bu konuyla ilgili çok gizli bazı belgeleri gün yüzüne çıkarmış ve Ajansspor’da bu köşede yayınlamıştım.

Hangi belgeler miydi bunlar? Taylan Antalyalı’nın Erzurumspor için imzaladığı 4 milyon Lira'lık bir adet senet ve bir adet de feragat protokolü… Aradan 2,5 yıl geçti, konuyu takip ettim.

Nitekim geçen hafta çok çarpıcı yeni bilgiler ve belgeler edindim.

Erzurumspor, 3 milyon euro istiyordu

Futbol tarihimize geçecek bu olayı şimdi en ilginç detayına kadar anlatmaya çalışacağım.

Başlıyorum:

Malumunuz, Taylan Antalyalı yakın bir zamana kadar Galatasaray’da oynayan ve A Milli Takımımızın formasını giyen çok önemli bir isim…

Halen Samsunspor’da top koşturuyor.

2018 - 2019 sezonunda Erzurumspor formasını taşıyan Taylan, gösterdiği üstün performansla Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere çok sayıda kulübün radarına girdi.

Taylan’ın o süreçte Erzurumspor’la sözleşmesi devam ediyordu.

Erzurumspor’un izni olmadan bir yere kımıldayamazdı.

Nitekim Erzurumspor’un o dönemki Başkanı Hüseyin Üneş, “Taylan Antalyalı için 3 milyon Euro transfer bedeli belirledik. Birçok kulüp kendisini yakından takip ediyor. Hem büyük kulüpler, hem de Anadolu takımları Taylan’ı ısrarla istiyor. Biz futbolcunun kariyerini düşüneceğiz ama kulübümüzün menfaatlerini de ön planda tutacağız” dedi.

Taylan da “Erzurumspor’a vefa borcum var. Kulübüme para kazandırmadan hiçbir yere gitmem” dedi.

Harika sözlerdi bunlar.

Vefa ve sorumluluk bunu gerektiriyordu.

Galatasaray, bonservis ücreti ödemedi

Sonra ne oldu dersiniz?

Taylan, Galatasaraylı oldu.

Ama nasıl oldu?

Galatasaray Kulübü, Taylan Antalyalı’ya 4 milyon Lira “imza parası” verdiğini duyurdu. Nitekim bu 4 milyon Lira'lık imza parası Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi.

Beşiktaş, Al-Musrati hakkındaki yorumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak Beşiktaş, Al-Musrati hakkındaki yorumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak

Peki, Taylan Antalyalı için Galatasaray’ın Erzurumspor’a ödediği bonservis ücreti ne kadardı?

Daha doğrusu, fesih bedeli olarak Galatasaray’ın Erzurumspor’a ödediği bir para ortada yok muydu?

Yoktu…

Görünmüyordu.

İnanılacak gibi değildi ama Galatasaray, Erzurumspor’a tek kuruş bile bonservis parası ödememiş gözüküyordu.

Resmî açıklamalar ve resmî beyanlar bu şekildeydi.

Peki o zaman, nerede o verilen sözler?

Nerede o telafuz edilen 3 milyon Euro'luk bonservis bedeli?

Gençlerbirliği isyan etti!

BB Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş, bu transfer gerçekleştikten sonra yaptığı açıklamada “Taylan Antalyalı gitmeyi çok istiyordu. Bizdeki transfer alacağından vazgeçince Galatasaray’a transfer olmasına izin verdik” dedi.

Yani... Hüseyin Üneş, Galatasaray’dan bonservis bedeli alınmadığını üstüne basa basa çok açık bir şekilde beyan etti.

Galatasaray Kulübü de Taylan için Erzurumspor’a bonservis bedeli ödenmediğini bildirdi.

Galatasaray’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde de Taylan Antalyalı için bonservis ücreti ödendiğine dair bir ifade yer almadı.

Sonra ne oldu?

Olması gerekenler oldu.

Gençlerbirliği camiası isyan etti.

Çapanoğlu var!

Başkent ekibi haklı olarak “Bu işin içinde bir çapanoğlu var” dedi.

Gençlerbirliği Kulübü yöneticileri o süreçte sık sık demeç vererek, “Hukuki girişimlere başlayacağız ve hakkımızı alacağız. Taylan Antalyalı’nın transferi nedeniyle Galatasaray’dan BB Erzurumspor’a direkt ya da endirekt olarak önemli miktarda bir para mutlaka gitmiştir. Aksi takdirde Taylan Antalyalı gibi sözleşmesi devam eden değerli bir futbolcunun mukavelesi niye feshedilsin? Hakkımız olan yüzde 40’ın takipçisi olacağız” dediler.

Ben de o süreçte bu yaşanılanları çok detaylı bir şekilde kaleme aldım.

7 Eylül 2019 tarihinde Ajansspor’da bir de belge yayınladım.

Nasıl bir belge miydi bu?

Gençlerbirliği ile BB Erzurumspor arasında daha önce imzalanan “Taylan Antalyalı yarınlarda Erzurumspor’dan başka bir kulübe gittiği takdirde Erzurumspor’a ödenecek bonservis bedelinin yüzde 40’ı Gençlerbirliği’ne verilecektir” kapsamlı bir protokol…

Sonra? Günler, haftalar, aylar geçti.

Elimde başka belge olmadığı için mevzu kapandı.

Kapanır gibi oldu.

Bir protokol bir senet

Gazetecilikte fikri takip gerekir.

Takibe devam ettim.

Sonuç? Bingooooo...

Yeni bir protokol ve bir de senet ele geçirdim.

Nasıl bir protokol ve nasıl bir senet bu?

BB Erzurumspor Kulübü ile Taylan Antalyalı arasında imzalanan inanılmaz derecede önemli bir protokol ve senet…

Karşılıklı sona erdirme, ibraname ve feragatname” başlıklı protokolde BB Erzurumspor Kulübü’nün kaşesi ve Taylan Antalyalı’nın imzası vardı.

Bu protokolün 3. maddesinde “Futbolcunun (Taylan Antalyalı’nın) BB Erzurumspor’a hizmet sunmak istememesi nedeniyle futbolcunun talebi üzerine akdedilmekte olduğundan, kulübe erken fesih tazminatı olarak 04.09. 2019 vadeli net 4.000.000-TL (DÖRT MİLYON Türk Lirası) bedelli senet düzenlemeyi, teslim etmeyi ve vadesi geldiğinde bu tutarı BB Erzurumspor Kulübü’ne tam ve eksiksiz olarak ödeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir” şeklinde ifade bulunuyordu.

Bu protokolün tarihi mi? 2 Eylül 2019...

Yani, 2019-2020 transfer tescil süresinin son günü olan 2 Eylül 2019...

Önemle dikkatinizi çekerim… Protokolde ne yazıyor, “Kulübe (Erzurumspor’a) ERKEN FESİH TAZMİNATI olarak 4 milyon lira bedelli senet düzenlenmesi…”

İş burada bitiyor zaten…

4 milyon Lira'lık tutarın Erzurumspor Kulübü kasasına girmesi kayıt altına alındı.

Çok net bir ifade kullanıldı.

Şu da var… Taylan Antalyalı’nın, BB Erzurumspor için imzaladığı senedin vadesi neydi? 4 Eylül 2019…

Yani, Taylan Antalyalı’nın imzasının bulunduğu feragat protokolü ile yine imzasının bulunduğu senet arasında kaç gün ara var? Sadece 2 gün…

Taylan'ın feragat ettiği miktar 4 milyon 711 bin lira

İşin özü, Taylan Antalyalı, Galatasaray’dan aldığı 4 milyon lirayı BB Erzurumspor’a vermişti.

Gençlerbirliği açık açık saf dışı bırakılmıştı.

Şunu da yazayım… Taylan Antalyalı, ödemeyi taahhüt ettiği bu 4 milyon liranın haricinde... BB Erzurumspor Kulübünden alacağı olan 711 bin liradan da feragat etmişti.

Bu feragat da yine bu protokolün 2. maddesinde yer alıyordu

Yani, Taylan’ın feragat ettiği toplam miktar 4 milyon 711 bin lira idi.

FFP ve yüzde 40 iddiası

Fikir jimnastiği yapalım.

Galatasaray bu işin neresindeydi? Galatasaray Kulübü yöneticileri bilmiyor muydu, imza parası adı altında Taylan Antalyalı’ya verdikleri 4 milyon Lira'nın, aslında BB Erzurumspor’a gittiğini?

Acaba, Galatasaray Kulübü finansal fair play engelini aşabilmek için mi böyle bir operasyonun içinde yer aldı?

İddialar bu yöndeydi.

Peki, BB Erzurumspor bu durumu nasıl izah edecekti?

4 milyon Lira açık bir şekilde Erzurum kanadına aktarılmıştı işte…

Hakka, hukuka, emeğe ve de zekaya saygı bu muydu acaba!

Yine acaba, Taylan Antalyalı’nın içi rahat mıydı? Bir zamanlar top koşturduğu Gençlerbirliği’ne niye böyle bir yanlış yapmıştı?

Taylan hissetti

Şu bilgiyi de vereyim.

Taylan Antalyalı, bu protokolü ve senedi tam imzalarken, “Yarınlarda bu olay duyulursa başım çok ağrır. İçim hiç rahat değil. Birileri beni alet ediyor” dedi.

Hatta çok önemli bazı kişilerin de kulaklarını çınlattı.

Aynen böyle...

Peki... Ben bu son derece önemli bilgileri nasıl biliyorum?

Nasıl böyle net ifadeler kullanabiliyorum?

Söyleyeyim.

Nihayetinde ben bu belgeleri birilerinden aldım.

Olayın tam göbeğinde bulunan birilerinden...

Ortada tanıklar var.

Ne, nasıl, neden, nerede, ne zaman ve kim?

Hepsi var.

Detaylar da var.

Erzurum kanadında kimlerin rol oynadığı, İzmir’de kimlerin bulunduğu, İstanbul’da kimlerin direktif verdiği, Ankara’da kimlerin haberdar olduğu…

Kimlere ne gibi sözlerin verildiği…

Hepsi var.

Fotoğraflarla var.

Belgelerle var.

Kayıtlarla var.