• Tekerrür Eden Suç, Sembolik Yaptırım!

Yapılan incelemelerde, işletmenin atık sularını fütursuzca dereye deşarj ettiği ve bu suçu daha önce de işlediği tescillendi. İhlalin tekrarı nedeniyle ceza 3 kat artırılarak 2 milyon 517 bin liraya çıkarıldı; ancak devasa kâr marjlarıyla çalışan bir maden şirketi için bu rakamın "çerez parası" niteliğinde olması vicdanları yaraladı. Koskoca bir ekosistemi tehlikeye atmanın bedeli, bir lüks araç fiyatı bile etmiyor!


  • "Kim Olduğuna Bakılmıyor" Ama Doğa Can Çekişiyor

Söz konusu işletmenin sahibinin AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz olması, denetimlerin "kimseye imtiyaz tanınmıyor" imajını güçlendirse de, uygulanan maddi yaptırımın yetersizliği bu duruşa gölge düşürüyor. Bakan Murat Kurum’un çevre konusundaki hassasiyeti ve COP31 vizyonu bilinirken, yereldeki bu çevre kırımına verilen "hafif" cezalar, diğer çevre düşmanı işletmelere cesaret mi veriyor?

Ekran Görüntüsü 2026 05 04 173154

  • SAHİBİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇIKTI

Öte yandan söz konusu işletmenin, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz'a ait olduğu ortaya çıktı.

İşletmenin aynı ihlali daha önce de yaptığının tespit edildiği açıklandı.

Ekran Görüntüsü 2026 05 04 173148

Oğuzhan Uğur için tutuklama talebi
Oğuzhan Uğur için tutuklama talebi
İçeriği Görüntüle
  • ​​​​​Galeriler Kapatıldı, Peki Ya Gelecek?

Kirliliğe neden olan yer altı galerileri mühürlendi mühürlenmesine ama dereye karışan zehrin ve bölge halkının uğradığı zararın telafisi nasıl yapılacak? Vatandaşlar soruyor: Zenginin cebini yakmayan, doğayı katledenlerin uykusunu kaçırmayan cezalarla çevre nasıl korunacak?

Ekran Görüntüsü 2026 05 04 173159

Mevzuatın ağırlığı, maden devlerinin cüzdanı karşısında bu kadar hafif mi kalacak? Kamuoyu, doğa katliamlarına karşı gerçek, sarsıcı ve ibretlik yaptırımlar bekliyor!

Bakan Kurumun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı: