Trenden inenler, aday yapılmayanlar aleyhte çalıştı

- AK Parti nin en büyük illerdeki oy kaybetmesinin sebebi nedir?

AK Parti içindeki küskünler ikna edilemedi. İçerden birileri de onları tahrik etti. Trenden inenler, aday yapılmayanlar aleyhte çalıştılar. Sandıklar konusunda görevliler bazı yerlerde iyi motive edilemediler. FOX TV’de Fatih Portakal’ın bir strateji doğrultusundaki aleyhteki düşmanca çabaları etkili oldu. Ekonomik saldırının da olumsuz etkileri oldu. Soğan, patlıcan, biber üzerinden algı operasyonu yürütüldü. Hala devam eden İstanbul sayımında ortaya çıkan organize hile, hırsızlık ve sahtekârlıkların payı oldu. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin’de muhalefetin kazanmasının en büyük sebebi ise HDP’nin buralarda aday göstermeyip CHP’yi desteklemesidir. 7 Haziran 2015 seçimlerinden beri HDP, sadece AK Parti’ye kaybettirme projesinin aparatıdır…

Rant, menfaat için çaba harcayanlara kesin tavır konulmalı

- 31 Mart’ta ortaya çıkan seçim sonuçları parti içerisinde nasıl bir revizyona yol açabilir? AK Parti, sonuçları özeleştiri bağlamında nasıl okumalı?

Elbette bunu Genel Başkan Sayın Erdoğan ve yönetim bilir. Benim düşüncem, pek çok yerde aday belirlenirken teşkilatta sineler toplu vurmadı. Çekişmeler, küskünlükler oldu. Aday belirlemeler erken tarihlerde olmalı, teşkilat adayları benimsemeli. Sayın Erdoğan’ın özeleştiri konusu yaptığı belli başlı meseleler var. Şimdi onların üzerine acilen eğinilmeli.

Gönüllülük, dava şuuru öne çıkarılmalı. Rant, menfaat için çaba harcayanlara kesin tavır konulmalı.

Gül, Davutoğlu ve Babacan`ın başarılı olma şansları yok

- Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerin yeni bir siyasi oluşum içinde olduklarına ilişkin iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sükût, ikrardan gelir. Bu isimler kendileri ile ilgili iddiaları bugüne kadar hiç cevaplamadılar.

Trenden inenler veya kendilerine “buyurun inin” denmesini hazmedemeyen eski AK Partililer, memleket için yeni siyaset yolları açmayı değil, Erdoğan’dan hesap sormayı önceliyorlar. Erdoğan’a karşı hazımsız ve öfkeliler. Mevcut durumda başarılı olma şansları yok. Onlar da CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi gibi, AK Parti’nin tökezlemesini, Erdoğan’ın çelmelenmesini bekliyorlar.

FETÖ bundan sonra bir kaos ortamı...

-Seçim sürecinde ve sonuçları üzerinde FETÖ’nün nasıl bir etkisi olduğunu düşünüyorsunuz?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en önemli özelliği mağlubiyeti asla kabul etmemesidir. Çünkü kendisinin Mehdi olduğuna kesin inanıyor. Kendini FETÖ’cülere karşı savunurken, “bütün peygamberler böyle sıkıntılar yaşadı” gibi kendini ele veren laflar ediyor. FETÖ’cüler de ona adeta tapıyorlar. Gülenizm, FETÖ’cüler için din yerine geçti. Dolayısıyla her şartta, her imkân doğduğunda Türkiye aleyhine ABD’nin, Haçlı-Siyonist odakların talimatlarını yerine getiriyorlar. 31 Mart’ı bir fırsat bildiler. Seçim sonuçlarıyla oynama, sandıklarda organize hileler konusunda FETÖ parmağı olduğuna inanıyorum. FETÖ bundan sonra bir kaos ortamı hazırlanmasının organizasyonunu, hazırlıklarını da yaptıklarını düşünüyorum.

Seçmen, FETÖ ile mücadeledeki kararlılığı desteklediği mesajını verdi

-Seçmen AK Parti’ye FETÖ ile mücadele konusunda bir mesaj vermiş olabilir mi?

Beş-altı büyükşehir dışında Cumhur İttifakı’nın büyük başarısı var. İstanbul ve Ankara, psikolojik olarak bu başarıyı gölgeledi. Seçmen, FETÖ ile mücadeledeki kararlılığı desteklediği mesajını verdi. Seçmen 251 şehidi, 2193 gaziyi unutmadığının, FETÖ ile mücadelede AK Parti’yi ve MHP’yi yürekten desteklediğinin mesajını verdi.

Sayın cumhurbaşkanı fetö ile mücadelenin en büyük kahramanıdır

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'FETÖ'yü tam olarak kurumlarımızdan silemedik. Tek bir haini bile cezasız bırakmamak için çalışıyoruz' şeklindeki mesajı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı FETÖ ile mücadelenin en büyük kahramanıdır. Onun kararlılığı olmasa, bu mücadelenin gevşeyebileceği konusunda benim de endişelerim var. Sayın Erdoğan her fırsatta mücadele azmini sergiliyor ki, bir gevşeklik, sulandırma olmasın. İşte İzmir’in CHP’li başkanı ilk icraat olarak FETÖ’cüleri zabıta yapacağını açıkladı. Bilhassa ABD, Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinin FETÖ desteği, meselenin küresel boyutunu unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor. Yine bu seçimlerde de gördük, FETÖ, yurtdışında seçim sonuçları üzerinde sistemli bir Türkiye karşıtı propaganda yürüttü.