0 yaşındaki kriket oyuncusu ve politikacının Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu (NAB) tarafından "terör suçlusuymuş" gibi tutuklanmasının ardından ülke genelinde protestolar başladı.

İmran Han'ın tutuklanmasını protesto eden destekçileri, Lahor'daki ordu komutanlarının konutuna girdi. Destekçilerinin Ravalpindi'deki ordu karargahına da baskın anları görüntülere yansıdı. Peşaver'de Pakistan Radyosu binası da ateşe verildi.

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ YASAKLANDI

İmran Han'ın Pakistan Adalet Hareketi Partili (PTI) destekçilerinin protestoları, tutuklanmasının hemen ardından Pakistan genelinde patlak verdi. İslamabad'da gösteri yürüyüşlerini yasaklanırken İslamabad polisi, "Madde 144 yürürlükte ve ihlal durumunda işlem yapılacak" açıklamasında bulundu.

İMRAN HAN DESTEKÇİLERİ ÜLKE GENELİ AYAĞA KALKTI

Geo News'in aktardığına göre İslamabad'ın yanı sıra Ravalpindi, Lahor, Karaçi, Gucranvala, Faisalabad, Multan, Peşaver ve Mardan'da protestolar başladı.

ORDU KARARGAHINA GİRİLDİ

Ravalpindi'de İmran Han'ın destekçileri ordunun genişleyen karargahının ana kapısını kırıp mevcut yönetim aleyhine sloganlar attı.

Pakistan ordu karargahına saldırılar düzenlenirken Pakistan ordusunun komutanlarından birinin evine girdi. Evdeki eşyalar parçalandığı görülüyor.

Ordu karargahı içerisinde bulunan bir diğer görüntüdeyse üst düzey bir komutanın villası yakıldı.

ABD'de Obama döneminin yüzlerce çalışanından Beyaz Saray'a Gazze mektubu ABD'de Obama döneminin yüzlerce çalışanından Beyaz Saray'a Gazze mektubu

YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

İslamabad polisi tarafından yapılan açıklamada, PTI lideri ve eşinin 50 milyar rupinin (yaklaşık 3 milyar 420 milyon lira) yasallaştırılması için bir emlak firmasından milyarlarca rupi almakla suçlandığı ve bu sebeple Han'ın tutuklandığı belirtilmişti.

Tutuklama kararında, Han ve eşi Büşra Bibi, yolsuzlukla suçlanıyor.