Türkiye İşçi Partisi'nden Milletvekili adayı olan İrfan Değirmenci meclise giremedi. İzmir'den aday olan İrfan Değirmenci, resmi olmayan sonuçlara göre milletveki seçilemedi. Değirmenci, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın çağrısı üzerine Türkiye İşçi Partisi'nden aday olmuştu.

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz olumlu geçti Özgür Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz olumlu geçti

Değirmenci, aday olduğu bölgedeki oy oranlarını paylaştı ve 'stratejik oy' kullanımının MHP'ye kazandırdığını ifade etti. Değirmenci, bölgede Yeşil Sol Parti'nin 86 bin 743 oyla 1 vekil, MHP'nin 84 bin 722 oyla 1 vekil aldığını, TİP'in ise 83 bin 423 oyla kazanamadığını vurgulayarak "Stratejik oy safsatası, CHP'de Hacer Foggo'yu da TİP'de beni de vekil yapamadığı gibi MHP'ye bir vekil kazandırmış görünüyor. Sonuçlar birbirine çok yakın. Avukatlarımız görev başında" ifadelerini kullandı.

Değirmenci daha sonra yaptığı paylaşımla "Yapılan itirazlar belki sonucu değiştirecek ama bir Sezen Aksu şarkısıyla başlayan kampanyayı bir başka Sezen Aksu şarkısıyla kapatalım" dedi ve kendisine oy veren İzmirlilere teşekkür etti.