BM raportörleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu için güvenli geçiş talep etti BM raportörleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu için güvenli geçiş talep etti

İsrail'in Refah'ta katliam planını Mısır'a sunduğu Kahire'nin ise İsrail'i Ramazan ayındaki eylemlerine karşı uyardığı ortaya çıktı.

YTnews'da yer alan habere göre İsrailli yetkililer Hamas'a karşı savaşın, Hamas'ın gelişmiş silah tedarikinin can damarı olan Refah'a saldırı olmadan sona eremeyeceğine inanıyor.

Cumartesi günü Başbakan Binyamin Netanyahu, Mısır'la gerilimin artmasını önlemek amacıyla sivillerin tahliyesi de dahil olmak üzere Refah'a yönelik operasyonel planları onaylamak için kabineyi toplayacağını, geri kalan dört Hamas taburunun ortadan kaldırılmasına yönelik planların da Meclis'e sunulacağını söyledi. 

TÜM BÖLGEYİ ETKİLER
Üst düzey bir Mısırlı yetkili Cumartesi günü, Ramazan'da Gazze'de uzayan savaş konusunda uyarıda bulundu. Hükümetinin İsraillileri, Ramazan ayında Gazze'ye yapılacak bir saldırının sadece İsrail'i değil tüm bölgeyi etkileyecek ve halihazırda patlama tehlikesi taşıyan bir krize yol açacağı konusunda uyardığını söyledi.