Azoulay, Fas resmi haber ajansı MAP’a yaptığı açıklamada, Fas Kralı ve merhum babası Kral II. Hasan'a hizmet etmekten "büyük gurur duyduğunu" ifade etti.

Faslı kimliği ve kendisine verilen çeşitli sorumluluklarla köklenen ve tanımlanan Azoulay, "Fas'ta, İslam topraklarında gururlu bir Yahudiyim ve Yahudiliğimi sonuna kadar yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Azoulay, “Bu itiraf ülkem Fas için büyük bir umut ve gurur kaynağı.  Fas medeniyeti barış ve birlikte yaşama değerlerini somutlaştırmaya tüm gücüyle devam ediyor” dedi.

Fas Kralı’nın danışmanı, “Bugün tüm Faslılar onurlandırıldı. Bu, diğer kolların yanı sıra tüm Arap, berberi ve Yahudi kolları ile sevgili ülkem Fas'a bir övgü” diyerek 6. Muhammed liderliğindeki Fas’ın tüm maneviyatların bir arada var olduğu, barış ve uyum içinde var olan sanatının açık bir örneği olduğunu aktardı.

Diğer yandan İsrail Cumhurbaşkanı, barış, diyalog ve devlet adamı, merhum II. Hasan ve Fas 6. Muhammed’in danışmanı olan Azoulay'a övgüde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Onur Madalyası, İsrail'in devlet başkanı tarafından verilen en yüksek sivil ödül ve 2012 yılında eski Başbakan Şimon Peres tarafından oluşturuldu. Şimdiye dek aralarında Henry Kissinger, Joe Biden, Bill Clinton ve Barack Obama'nın da bulunduğu 29 seçkin isme ödül verildi.

Bu vesileyle Azoulay aynı zamanda barış ve diyalog insanı olarak  kültürler ve medeniyetler arasında iletişim ve yakınlaşmayı, halkların yanı sıra İsrailliler ile Filistinliler arasında anlayışı teşvik etmedeki rolü nedeniyle de övüldü.

İslam diyarında gururlu bir Yahudi olarak hayatın sürdüren Azoulay, kendisini diyaloğu teşvik etmeye ve yorulmadan barışın hizmetinde çalışmaya adadı. Fas Kralı’nın vizyonuyla hareket ederek, nerede olursa olsun Fas milletinin kültürünü yaymaya istekli.

Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı

Azoulay her zaman İsrail'de, Fas'ta ve tüm dünyada Yahudi inancına sahip Faslıları kimliklerini ve miraslarını manevi, felsefi ve ahlaki düzeyde korumaya teşvik etmeye çalışıyor. Bugün birçok Faslı için ilham kaynağı. Aynı zamanda İsrailliler ve Filistinliler arasındaki barış, egemenlik, onur ve adalet kelimelerinin aynı şekilde yankılandığı ve taleplerin her iki halk için de aynı olduğu iki devletli çözüme olan tarihsel bağlılığıyla da tanınıyor.

Törene İsrail'deki çeşitli siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal çevrelerden yüzlerce davetli katılım sağladı.

Azoulay'a Cumhurbaşkanlığı Onur Madalyası verilmesi, Kudüs Komitesi Başkanı Fas Kral 6. Muhammed’in dinler arası diyaloğu teşvik etmek, Ortadoğu'daki barış sürecini desteklemek ve iki devletli çözümü savunmak için gösterdiği çabaların tanınmasını temsil ediyor.

Şarku’l Avsat