Geçtiğimiz 14 Mayıs günü kuruluşunun 70. yılını kutlayan İsrail, gerek işgal ettiği Filistin toprakları gerekse bu topraklarda uyguladığı etnik temizlik nedeniyle dünya gündeminde kalmaya devam ediyor. İsrail’in kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılarak bu ülkeye olan sınırsız desteğini tekrarlayan Amerikan başkanları  “İsrail 7 milyon değil, 307 milyondur. Çünkü arkasında ABD vardır’ diyerek, ABD-İsrail arasındaki ‘koparılamaz’ bağlara hep dikkat çekmişlerdi!

Hakeza Trump’ın ‘’KUDÜS İSRAİL’İN BAŞKENTİDİR’’ açıklaması ise adeta pasta üzerinde ki çilek gibiydi Siyonizm için!

ABD DEĞİL, SSCB İLK TANIDI

Pek çok kişi ABD ve İsrail arasındaki bu ‘koparılamaz’ bağlardan hareket ederek, İsrail’i 14 Mayıs 1948’de tanıyan ilk ülkenin Amerika olduğunu düşünür. Ancak durum hiç de öyle değil. Her ne kadar İsrail bağımsızlığını ilan eder etmez, ABD bu ülkeyi tanıyacağını deklere ederek, bir anlamda fiili olarak tanıyan ilk olsa da, İsrail’i uluslar arası hukuka göre resmi olarak tanıyan ilk ülke Stalin’in Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği oldu.

İSRAİL’İ İLK TANIYAN MÜSLÜMAN ÜLKE HANGİSİYDİ?

Bu sorunun cevabını ise geçtiğimiz yıl Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmayla Ak Parti Kocaeli milletvekili Mehmet Akif Yılmaz vermişti. Yılmaz tarihi belgelerle 1949 yılında İsrail'i ilk tanıyan Müslüman ülkenin Türkiye olduğunu açıklamıştı.